זה אחד המתכונים הקלאסיים של התזונה הפליאוליתית, של תזונה דלת פחמימות, תפריטי GAPS, SCD ותזונה קטוגנית.
אפשר, כמובן, לשנות תיבול ולהתאים לטעמים האהובים עליכם.
חוצמזה זה גם "סתם" טעים ויכולה להיות מנה בארוחה כתחליף לאורז, או ללא כל קשר
חומרים
כרובית בינונית
1-2 כפות שמן קוקוס
1 בצל קצוץ
2-3 גבעולי סלרי קצוצים
מלח, פלפל
כמה כפות מים/ ציר עצמות
אופן ההכנה
חותכים את הכרובית לפרחים בינוניים ומכניסים למעבד מזון
מפעילים אותו בפולסים וקוצצים את הכרובית עד שהיא דומה במרקמה לאורז או לקוסקוס
מוציאים ומניחים בצד בקערה
בסיר מחממים את שמן הקוקוס ומניחים את הבצל והסלרי הקצוצים.
מערבבים היטב לכמה דקות
מוסיפים את הכרובית הטחונה ואת התבלינים ומערבבים היטב כך שכל השמן נספג בכרובית.
מוסיפים 2-3 כפות נוזלים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וסוגרים את מכסה הסיר ומבשלים על אש נמוכה עוד כ-10 דקות. עד שהכרובית מתרככת
כאמור, זו יכולה להיות מנה בפני עצמה, או כבסיס לתבשילים שבאופן רגיל נאכלים עם אורז, כמו מרקים, תבשילי קארי ועוד.
אפשר, כמובן, לשנות תיבול ולהתאים לטעמים האהובים עליכם.
חוצמזה זה גם "סתם" טעים ויכולה להיות מנה בארוחה כתחליף לאורז, או ללא כל קשר
חומרים
כרובית בינונית
1-2 כפות שמן קוקוס
1 בצל קצוץ
2-3 גבעולי סלרי קצוצים
מלח, פלפל
כמה כפות מים/ ציר עצמות
אופן ההכנה
חותכים את הכרובית לפרחים בינוניים ומכניסים למעבד מזון
מפעילים אותו בפולסים וקוצצים את הכרובית עד שהיא דומה במרקמה לאורז או לקוסקוס
מוציאים ומניחים בצד בקערה
בסיר מחממים את שמן הקוקוס ומניחים את הבצל והסלרי הקצוצים.
מערבבים היטב לכמה דקות
מוסיפים את הכרובית הטחונה ואת התבלינים ומערבבים היטב כך שכל השמן נספג בכרובית.
מוסיפים 2-3 כפות נוזלים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וסוגרים את מכסה הסיר ומבשלים על אש נמוכה עוד כ-10 דקות. עד שהכרובית מתרככת
כאמור, זו יכולה להיות מנה בפני עצמה, או כבסיס לתבשילים שבאופן רגיל נאכלים עם אורז, כמו מרקים, תבשילי קארי ועוד.
נפלא :)
השבמחקלכם זה בטח יהיה מעולה, מורן
מחקתודה! בהחלט מתכון מחדש.
השבמחקתהני, סאלי!
מחקנשמע ונראה ממש טוב. אני אנסה לצהרים.
השבמחקזה מזכיר לי את הסלט טאבולה כרובית שהכנתי אתמול.
כרובית לא מבושלת ששמתי במעבד מזון בפולסים כמו שאת עשית
ואז הוספתי נענע, פטרוזילה וכוסברה קצוץ דק, 3 כפות שמן זית, 2 לימונים סחוטים, מלח ופלפל וזה היה פשוט מרענן וטעים.
נכון, מרב
מחקכרובית היא באמת כזה ירק נפלא, שיכול להיות בסיס להרבה ארוחות.