"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 13 בדצמבר 2012

תבשיל/ קארי/ מרק דגים

זה הולך מעולה עם ה"אורז" מכרובית.
טוב, גם עם אורז רגיל.

אני מוכנה לאכול כזה כל יום.
בכלל הייתי צריכה לחיות איזו תקופה בתאילנד, הכי מסתדר לי עם האוכל...

מימין למעלה, עם כיוון השעון: פלפל מתוק (אפשר גם חריף), שום, ג'ינג'ר, שאלוט

שוחים בשמן קוקוס (חייב להיות עם טעם וריח, אחרת הוא ממש לא בריא לנו)

בתוספת שפע ירקות צבעוניים וטעימים: קישוא, גזר, בטטה, דלעת, תפו"א, צנון, לפת, קולרבי, כרובית
מה שבא

הוספתי גם עגבניות ומים עד אמצע הגובה, מלח, פלפל, כורכום
הבאתי לרתיחה ובישלתי עוד כמה דקות על אש קטנה
ואז חלב הקוקוס נכנס פנימה, התערבב והתבשל

הדגים נחתכו לפיסות בגודל הרצוי לכם (כל דג שמתאים לכם וזמין לכם)
ונזרקו פנימה לתבשיל, עם כמה עלי קפיר ליים מיובשים (כן, אני יודעת שזה ממש לא הדבר האמיתי ובכ"ז, זה מה יש...)
אפשר להוסיף עלי כוסברה ובזיליקום קצוצים בסוף, למי שאוהב (אני!)

***אה, נזכרתי שכבר יש לי מנה דומה, אם כי קצת אחרת...