"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 20 בדצמבר 2012

סלט פשוט ומהיר

יש רגעים כאלה בהם אין יותר מדיי זמן להכין סלט ובכל זאת רוצים ירקות.
ברגעים כאלה אני ממש שמחה שאני נוהגת להיערך מראש ולהכין לי מגוון של ירקות מוחמצים.
זה מנהג יחסית חדש אצלי, אולם אני כ"כ נהנית מהיצירתיות שזה מאפשר וגם מהטעמים המגוונים וכמובן שמהתועלת הבריאותית שיש במוחמצים טבעיים במלח (פרוביוטיקה טבעית מבית).

אז במצב בו אין לי זמן להכין סלט, לחתוך או לתבל אני פשוט לוקחת לקט עלים ירוקים (מקבלת שקית כזו מהחווה האורגנית ממנה עושה משלוחים לאחרונה), מוסיפה כף או שתיים של ירקות מוחמצים ומערבבת.
זהו זה!
לא צריך אפילו תיבול, כי המוחמצים מלאי טעם בפני עצמם!
אפשר להוסיף קצת שמן זית מעל ומהמים של החמוצים, אם זה לא מספיק מתובל לטעמכם