זה מתכון ממש ותיק שלי (זה לינק למי שלא מבין. אפשר ללחוץ עליו) שמסתובב ברשת וזכה לכל מיני עיבודים (נעזרתי בגוגל כדי להתחקות אחריו קצת).
מזמן כבר לא הכנתי אותו והנה נזכרתי בו לפתע, מה גם שזה מתחבר לי עם אהבתי העזה לכל מה שקוקוס... (גם זה לינק, אפשר ללחוץ עליו).
הכנתי בצורה מעט שונה, אם כי זה עדיין הכיוון ובהחלט טעים ביותר!
זה מתכון שכמו מזמין לעוד אלתורים, תוספות ושדרוגים. כטוב בעיניכם ובבטנכם
חומרים
כרוב ירוק (אפשר גם סגול, או סיני, או כל מיקס ביניהם)
1-2 שמן קוקוס
1/2 כפית זרעי חרדל
1/2 כפית זרעי כוסברה
מלח, פלפל, כורכום
2 כפות פתיתי קוקוס מיובש
אופן ההכנה
קוצצים את הכרוב לרצועות דקות (אפשר גם במעבד מזון).
מחממים שמן קוקוס בסיר וזורקים אליו את זרעי הכוסברה והחרדל. נותנים להם להתפצפץ קלות
מוסיפים את רצועות הכרוב ומתחילים לערבב, כך שהשמן יצפה היטב כמה שיותר מהכרוב.
מוסיפים מלח, פלפל, כורכום וממשיכים בערבוב
אפשר לסגור את מכסה הסיר למשך כמה דקות, עד שהכרוב מתרכך לו. משהו כמו 10 דקות לערך.
בסוף מוסיפים את פתיתי הקוקוס המיובש ומערבבים היטב למשל 1-2 דקות ומכבים את האש
טעים ביותר כאשר חם, כמנה בפני עצמה, כתוספת לארוחה וכבסיס לדברים נוספים
מה אפשר להוסיף, למשל: נתחי עוף, בשר, הודו, דג
או: קטניה מונבטת ומבושלת, דגנים כלשהם, אגוזים למיניהם, פירות יבשים
ועוד ועוד כיד הדמיון
מזמן כבר לא הכנתי אותו והנה נזכרתי בו לפתע, מה גם שזה מתחבר לי עם אהבתי העזה לכל מה שקוקוס... (גם זה לינק, אפשר ללחוץ עליו).
הכנתי בצורה מעט שונה, אם כי זה עדיין הכיוון ובהחלט טעים ביותר!
זה מתכון שכמו מזמין לעוד אלתורים, תוספות ושדרוגים. כטוב בעיניכם ובבטנכם
חומרים
כרוב ירוק (אפשר גם סגול, או סיני, או כל מיקס ביניהם)
1-2 שמן קוקוס
1/2 כפית זרעי חרדל
1/2 כפית זרעי כוסברה
מלח, פלפל, כורכום
2 כפות פתיתי קוקוס מיובש
אופן ההכנה
קוצצים את הכרוב לרצועות דקות (אפשר גם במעבד מזון).
מחממים שמן קוקוס בסיר וזורקים אליו את זרעי הכוסברה והחרדל. נותנים להם להתפצפץ קלות
מוסיפים את רצועות הכרוב ומתחילים לערבב, כך שהשמן יצפה היטב כמה שיותר מהכרוב.
מוסיפים מלח, פלפל, כורכום וממשיכים בערבוב
אפשר לסגור את מכסה הסיר למשך כמה דקות, עד שהכרוב מתרכך לו. משהו כמו 10 דקות לערך.
בסוף מוסיפים את פתיתי הקוקוס המיובש ומערבבים היטב למשל 1-2 דקות ומכבים את האש
טעים ביותר כאשר חם, כמנה בפני עצמה, כתוספת לארוחה וכבסיס לדברים נוספים
מה אפשר להוסיף, למשל: נתחי עוף, בשר, הודו, דג
או: קטניה מונבטת ומבושלת, דגנים כלשהם, אגוזים למיניהם, פירות יבשים
ועוד ועוד כיד הדמיון
יצא מצוין!! זה בטוח נכנס למחזור.
השבמחקנפלא!
מחקשמחה שנהנתם
באת לי בדיוק בזמן, עם קוקוס שהילדים התחננו לפתוח ובסוף לא רצו לאכול אותו. טעים וקליל
השבמחקנפלא!
מחקשמחה לשמוע!