"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 30 בדצמבר 2012

עוגת בשר

התכוונתי להכין קציצות מטוגנות בשמן קוקוס וזה איכשהו לא הצליח לי, אז ברוח "מדפקט לאפקט" של גיל חברתי שיניתי כיוון, הוספתי 2 ביצים לתערובת, הכנסתי לתבנית והכנתי עוגת בשר.
בעצם, האמריקאים אוהבים meatloaf נכון? אז כנראה שזה מה שזה...

חומרים

1/2 ק"ג בשר טחון מעורב: בקר, הודו אדום וקצת שומן כבש
בצל 
קישוא קטן
חופן פטרוזיליה
גבעולי שומר (נשארו לי מהשומרים שהכנסתי לתנור)
חופן אוכמניות מיובשות
1 כף שמן קוקוס
2 ביצים
מלח, פלפל, מעט קארי

אופן ההכנה

טוחנים את הירקות והאוכמניות קצוץ דק (מעבד מזון עושה עבודה נפלאה).
מערבבים עם הבשר, הביצים, השמן והתבלינים.
מכניסים לתבנית מוארכת עם נייר אפייה בתוכה ומשגרים לתנור על חום של 180 מעלות לכ-45 דקות, או עד שקיסם שמוכנס למרכז ה"עוגה" יוצא נקי.
אפשר להכניס במקביל תבנית של ירקות עם שמן קוקוס ותבלינים וכך יש ארוחה מלאה