אתמול פרסמתי בפייס של הבלוג את המרק הכי קל ומהיר שהכנתי אי פעם.
אני חושבת שלקח לי פחות מרבע שעה להכינו לצהריים בעת שחיממתי לכולם את האוכל.
חומרים
2 כוסות ציר (היה לי ציר דגים שהתאים פה בול, אולם גם כל ציר יעבוד פה ואם אין לכם אז מים, רק שזה יהיה עם פחות טעמים. כדאי להכין ציר באופן קבוע!!!)
תלתלי גזר מקולפים עם קולפן ירקות
6-7 פטריות חתוכות
1-2 עלי מנגולד/ תרד/ קולרבי/ קייל (מה שיש , ואם אין, לא נורא)
חופן עלי כוסברה קצוצים
מלח, פלפל, כורכום
אופציונלי: כמה נתחי פסטרמה בייתית שיש במקרר, כמה נתחי עוף, כמה שרימפסים, קוביות טופו, שאריות מארוחות קודמות ועוד
אופן ההכנה
מחממים את הציר בסיר (חחח).
מוסיפים אליו את תלתלי הגזר (פשוט שיטה טובה לבישול מהיר של גזר... כשאין זמן), את הפטריות החתוכות והעלים הקצוצים ואת חלב הקוקוס והתבלינים.
מביאים לרתיחה ומוסיפים את הבשר/עוף/ טופו.
אם זה משהו כבר מוכן או שאריות אין צורך לבשל ממש, רק שיתחמם ויספח טעמים. אם אלה נתחי עוף/ טופו/ שרימפס טריים אז לתת להם להיות מוכנים לכמה דקות.
ו...זהו...
הרגשתי כמו תאילנדית אמיתית (רק פחות חריף, שגם אותו אפשר להוסיף בלי בעיה למי שאוהב)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה