"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שישי, 11 בינואר 2013

טחינה ורודה וסלט מוקפץ וחורפי בסגנון אסיאתי

בחורף פחות מתאים לאכול סלטים טריים וחיים.
גם ברפואה הסינית מנסים לכוון את האנשים לאכילה של מזונות מבושלים, או חמים אנרגטית.
לי זה מסתדר ממש בול.
אז מה עושים כשרוצים סלט? מבשלים, מאדים או מקפיצים. לפעמים רק חלק מהמנה, לפעמים את כולה

חומרים

כרוב קטן
2 כרישות (החלק הלבן בלבד. את הירוקים תשמרו למרק)
1/2 חבילת גבעולי סלרי, בלי העלים (גם אותם תשמרו למרק)
1-2 כפות שמן קוקוס
פיסת ג'ינג'ר מגורדת
2-3 שיני שום פרוסות
1 כף שמן שומשום
1 כף רוטב סויה
קצת חומץ אומבושי/ אורז

אופן ההכנה

את הכרוב מאדים בשלמותו (או אם מכינים כרוב ממולא, אפשר להשתמש בעלים שלא התאימו למילוי...).
חותכים לרצועות ומניחים בקערה.
קוצצים את גבעולי הסלרי ואת הכרישות.
במחבת מחממים שמן קוקוס ומקפיצים את הסלרי והכרישות ביחד עם הג'ינג'ר והשום.
זה לא צריך להתבשל ממש, רק לקפוץ ולהתערבב לכמה דקות.
מניחים ביחד עם הכרוב בקערה.
מוסיפים שמן שומשום, רוטב סויה, חומץ אומבושי.
מערבבים היטב, בודקים תיבול ומגישים חם.
יהיה טעים גם אחרי שיתקרר ומבחינה אנרגטית- סינית גם יעשה את העבודה



וחוצמזה, טחינה ורודה


עם או בלי קשר לסלט המוקפץ.
פשוט מכינים טחינה עם מיי הבישול של הסלק.
מוסיף צבע וגם טעם!!!