"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 13 בינואר 2013

פשטידות במחבת

לא תמיד יש לי כוח וחשק להוציא תבנית, להפעיל תנור וכל זה.
הרעיון של פשטידה במחבת הוא קצת יותר נוח ומהיר. בשבילי לפחות.

הנה שני סוגים של פשטידות כאלה.
את הראשונה הכנתי כתבשיל דיי רגיל שלי של פטריות ועלים ירוקים אפשר להכין אותו עם פטריות שונות ועם מגוון של עלים ירוקים: מנגולד, תרד, עלי קולרבי, קייל, כרוב ועוד.
ואז הוספתי ביצים וקמח שקדים ויצאה פשטידה כייפית ומהירה ביותר!

חומרים

1-2 כפות שמן קוקוס/ חמאה
חבילת פטריות (מה שאוהבים וזמין. אפשר גם ללקט)
חופן עלים ירוקים
כמה שיני שום פרוסות
מלח, פלפל
2-3 ביצים
2-3 כפות קמח שקדים
אופציונלי: מוצרלה מגורדת

אופן ההכנה

קוצצים את העלים הירוקים, חותכים את הפטריות.
במחבת מחממים שמן קוקוס ומטגנים את השום הפרוס ואת הפטריות לכמה דקות.
מוסיפים את העלים הירוקים ונותנים להם להתערבב ולהתרכך.
בקערה מערבבים ביצים וקמח שקדים עם התבלינים.
שופכים מעל הפטריות והירוקים ומפזרים היטב במחבת


מנמיכים את האש בגז וממשיכים לבשל עם מכסה סגור עד שהפשטידה יבשה ומוכנה (אפשר לבדוק אחרי כמה דקות בחלק התחתון).
בשלב הזה אפשר לפזר את המוצרלה מעל אם רוצים.
זה ממש עניין של כמה דקות



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

הסוג השני הוא מעין רוסטי עם מגוון ירקות.

חומרים

1 דייקון
1 גזר
1 קישוא
3 כפות גבינה מגורדת (פרמז'ן הולך מעולה, אפשר גם אחרות)
3 ביצים
מלח, פלפל
1-2 כפות שמן קוקוס/ חמאה

אופן ההכנה

מגרדים את הירקות, מערבבים עם הביצים, הגבינה והתבלינים.



במחבת שיכולה להכנס לתנור מחממים את שמן הקוקוס/ חמאה וכשזה נמס מפזרים את התערובת בצורה אחידה ושטוחה במחבת.
מנמיכים את האש ומבשלים עד שהחלק התחתון זהוב (אפשר לבדוק אחרי 5-7 דקות).





עכשיו ניתן להמשיך ב-2 אופנים:
אפשר להפוך על צלחת ולהניח את הצד השני שוב במחבת ואפשר להכנס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כשרק הגריל העליון פועל ולאפות עד שהחלק העליון מזהיב



אני אהבתי יותר את הרוסטי סטייל ובן הזוג והגדולה אהבו יותר את הראשונה.

שתי הפשטידות יכולות להשמר היטב גם ליום שאחרי.
אחרי שמצטננות אפשר לחתוך ולשמור בכלי במקרר.

בתאבון!