"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שני, 21 בינואר 2013

יש! סדנת בישול פליאו!

התזונה הפליאוליתית- אבולוציונית תופסת תאוצה ומודעות גם בקרב הציבור בישראל.
יותר ויותר אנשים מגלים את הפשטות שבאורח החיים הזה, הנטול אוכל מעובד, דגנים, סוכרים ושמנים מעובדים.

אז איך עושים את זה באמת? איך מתרגמים את הרעיון שבתאוריה לארוחות יומיומיות? מה, אפשר לאכול ארוחות מזינות ומשביעות בלי לחם, פסטה ודומיהם?

בסדנא נדבר על עקרונות הבישול ואורח החיים לפי גישה זו, אולם זו בהחלט אינה סדנת מבוא עם הסברים מעמיקים בגישה.
לשם כך, מוזמנים להכנס לאתר של "פליאו ישראל" 
וגם לקבוצה בפייסבוק
שם תוכלו לקבל מידע נוסף ולהעמיק את המחקר שלכם (ותאמינו לי, יש עוד הרבה מה לחקור).


נתמקד בסדנא במזונות האבולוציוניים, ככל שהעת המודרנית מאפשרת לנו: מזונות מהחי, שומנים איכותיים לגוף שלנו, שפע ירקות ועלים למיניהם ונלמד להכין מהם מנות מזינות ויומיומיות לגמרי. וכן, אפשר להכין גם מאפים וקינוחים ללא קמחים, על בסיס קמחי שקדים וקוקוס, פירות, אגוזים, שמן קוקוס ועוד (על אף שאלה אינם הבסיס התזונתי שלנו, בשונה מהתרבות המערבית עתירת המאפים).

הסדנא תתקיים בביתי בכרכור ביום חמישי ה 31/1/13 בין השעות 9:00-12:30 ותכלול ארוחה משותפת ממעשה ידינו.
עלות הסדנא: 200 ש"ח למשתתף.


מספר המקומות מוגבל, מוזמנים לשריין לכם מקום במהרה.
אפשר לראות גם בפייסבוק