"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 19 בפברואר 2013

פשטידת כרובית לעצלנים

פשטידה שמהיר וקל להכין ומי שאוהב כרובית מאד ייהנה ממנה

חומרים

כרובית גדולה
1 בצל
כמה שיני שום
4 ביצים
2-3 כפות פרמז'ן מגורדת *** לדפ"מ SCD בלי הגבינה ***
מלח, פלפל, מוסקט


אופן ההכנה

במעבד מזון טוחנים היטב עד למרקם דק דק את הכרובית ביחד עם הבצל והשום.
מוסיפים את התבלינים.
בקערה טורפים את הביצים ומוסיפים את הגבינה.
מערבבים הכל יחדיו למרקם אחיד.
מכניסים לתבנית ואופים על חום של 180 מעלות כ-45 דקות



אם רוצים להשקיע יותר, אפשר לטגן בשמן קוקוס/ חמאה כרישה/ בצל ולהוסיף לתערובת. זה בהחלט מוסיף לטעם



מציעה לנסות ולעמוד בפיתוי ולחכות שיתקרר.
אפשר גם לשמור במקרר ליום שאחרי, זה יהיה ממש טעים