הייתה לי פיסת כבד שתכננתי עליה.
בדרך הביתה קניתי קצת לב טחון (לבקש מהקצב שיטחן. זהו עוד חלק פחות מוכר שפחות משתמשים בו והוא מזין וזול מאד).
כשהגעתי כבר ידעתי מה אני הולכת לעשות עם זה. לפעמים המנות מתהוות לי בדרך
חומרים
כמה כפות שמן קוקוס איכותי
200 גרם (בערך) כבד עגל
300 גרם (בערך) לב בקר טחון
1 כרישה מופרדת לחלק הלבן ולחלק הירוק
סלסילת פטריות
מלח גס, אבקת קארי, פלפל שחור
חבילת פטרוזיליה
אופן ההכנה
כדאי לבקש מהקצב לחתוך את הכבד לפרוסות לא עבות. זה יקל על הכנתן.
אני אוהבת לצרוב את הכבד קודם. הבנתי שביהדות זה אפילו נדרש, על מנת שהכבד יהיה כשר.
במחבת עם 1-2 כפות שמן קוקוס צורבים את פיסות הכבד. בטן- גב לכמה דקות. מוציאים מהמחבת.
חותכים לנתחים קטנים ככל הניתן.
חותכים את הירקות: כרישה - עיגולים לבנים, ירוקים קצוצים.
פטרוזיליה קצוצה.
פטריות חתוכות גס.
מחממים עוד כף שמן קוקוס במחבת וזורקים פנימה עיגולים מהחלק הלבן של הכרישה (כן, אפשר בצל במקום. אפשר אפילו המון בצל. כמה שאוהבים!).
נותנים להם להתערבב ומוסיפים את הפטריות החתוכות.
מערבבים כמה דקות ומוציאים החוצה לבינתיים.
מוסיפים עוד כף שמן קוקוס (מי סופר לנו כמה עד כה?), מחממים ומכניסים את הבשר הטחון.
מערבבים היטב ומוסיפים את התבלינים
כאשר הבשר הופך שחום מוסיפים את התבלינים (תרגישו חופשי לשחק איתם) ואת הכרישה והפטריות לערבוב משותף. מוסיפים גם את נתחי הכבד ואת הפטרוזיליה ומבשלים לערבוב הטעמים עוד מספר דקות.
מנה נפלאה בפני עצמה או ביחד עם סלט, תבשיל או ירקות בתנור
בדרך הביתה קניתי קצת לב טחון (לבקש מהקצב שיטחן. זהו עוד חלק פחות מוכר שפחות משתמשים בו והוא מזין וזול מאד).
כשהגעתי כבר ידעתי מה אני הולכת לעשות עם זה. לפעמים המנות מתהוות לי בדרך
חומרים
כמה כפות שמן קוקוס איכותי
200 גרם (בערך) כבד עגל
300 גרם (בערך) לב בקר טחון
1 כרישה מופרדת לחלק הלבן ולחלק הירוק
סלסילת פטריות
מלח גס, אבקת קארי, פלפל שחור
חבילת פטרוזיליה
אופן ההכנה
כדאי לבקש מהקצב לחתוך את הכבד לפרוסות לא עבות. זה יקל על הכנתן.
אני אוהבת לצרוב את הכבד קודם. הבנתי שביהדות זה אפילו נדרש, על מנת שהכבד יהיה כשר.
במחבת עם 1-2 כפות שמן קוקוס צורבים את פיסות הכבד. בטן- גב לכמה דקות. מוציאים מהמחבת.
חותכים לנתחים קטנים ככל הניתן.
חותכים את הירקות: כרישה - עיגולים לבנים, ירוקים קצוצים.
פטרוזיליה קצוצה.
פטריות חתוכות גס.
מחממים עוד כף שמן קוקוס במחבת וזורקים פנימה עיגולים מהחלק הלבן של הכרישה (כן, אפשר בצל במקום. אפשר אפילו המון בצל. כמה שאוהבים!).
נותנים להם להתערבב ומוסיפים את הפטריות החתוכות.
מערבבים כמה דקות ומוציאים החוצה לבינתיים.
מוסיפים עוד כף שמן קוקוס (מי סופר לנו כמה עד כה?), מחממים ומכניסים את הבשר הטחון.
מערבבים היטב ומוסיפים את התבלינים
כאשר הבשר הופך שחום מוסיפים את התבלינים (תרגישו חופשי לשחק איתם) ואת הכרישה והפטריות לערבוב משותף. מוסיפים גם את נתחי הכבד ואת הפטרוזיליה ומבשלים לערבוב הטעמים עוד מספר דקות.
מנה נפלאה בפני עצמה או ביחד עם סלט, תבשיל או ירקות בתנור
איפה אפשר למצא כבד ולב? אני גר באיזור תל אביב ואשמח לנסות! יש המלצה? :)
השבמחקגש לקצב הקרוב לאזור מגורייך ובקש ממנו.
מחקיש קצבים שמוכרים את כל החלקים, פחות מכירה את ת"א באספקט הזה, אם כי ממש בטוחה שזה קיים ואפשרי.
נדמה לי שזוכרת מקום בשם "זלמן". משק זמיר גם בטוח עושים משלוחים לת"א.
בהצלחה!