"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 5 במרץ 2013

מטבל מגניב על בסיס דגים לירקות מאודים

במסגרת האתגר אני מחפשת כל מיני דברים כייפיים להוסיף לתפריט (שממילא הוא מעולה, אז מה אני בלחץ?).
בגלל שהפשרתי את הסלמון הכבוש שלי אני משתמשת בו ביד רחבה במגוון סלטים ומנות.
הפעם אידיתי ירקות ורציתי עבורם מטבל קצת אחר.
אז זה מה שיצא לי

חומרים

כ-10 נתחים של סלמון כבוש
1-2 נתחוני פילה אנשובי בשמן זית
2-3 שיני שום
חופן פטרוזיליה קצוצה
תבלינים לפי הטעם (הדגים דיי מלוחים)
כמה כפות של מיי כרוב כבוש- לפי דרגת הסמיכות אליה רוצים להגיע (אפשר גם לימון)
[זרקתי פנימה גם 1/2 פלפל צהוב, כי הוא פשוט הסתובב פה במטבח]

אופן ההכנה

במעבד מזון טוחנים את הכל היטב למחית חלקה ככל הניתן.
אפשר להוסיף קצת שמן זית אם רוצים, או להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה או בעירית.

מכינים ירקות מאודים- מה שאוהבים ומגישים ביחד, לטבילה חופשית.
או שופכים מעט מהמטבל מעל הירקות



זה "סתם" סלט יפה שבעלי הכין
ופרחים יפים שהגדולה קטפה