"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שני, 18 במרץ 2013

סלט מהיר עם ביצה, מקרל, אבוקדו וירקות

אחד הדברים שמאתגרים את מי שעושה את האתגר הפליאוליתי הוא 'מה אוכלים בחוץ?'. כי בבית קל לנו יותר לדאוג לארוחות שמתאימות לרוח האתגר. אולם מחוץ לבית לפעמים קשה יותר למצוא מרכיבים מתאימים לארוחה משביעה ומזינה.
הסלט הזה ממש מתאים לתנאים שמחוץ לבית. כי קל לקחת את כל מרכיביו לעבודה או ללימודים, או לדאוג שחלקם לפעמים יחכו לנו שם.

חומרים

2 ביצים קשות
1/2 קופסא מקרל בשמן זית (אפשר סרדינים או טונה במקום, אם רוצים)
1/2 אבוקדו
עגבניה
פלפל אדום- מעדיפה את הרמירו
חופן כוסברה קצוצה (לא חובה)
לתיבול: מלח ושמן זית

אופן ההכנה

קוצצים את כל החומרים לנתחים בגודל הרצוי ומערבבים ביחד עם חומרי הרוטב


עם קצת פפריקה מעל, מתאים גם כנשנוש בין ארוחות, או כמיני ארוחה עם כמה ירקות שלמים, אם אין זמן ליותר מזה


פשוט, נכון?
משביע וטעים להפליא!