תוספת טעימה, קראנצ'ית וצבעונית לארוחות, לסלטים-או
נשנוש לאמצע היום- או
מנה ראשונה עם מטבל כזה או אחר
צ'יפס ירקות זה כיף.
אפשר להכין אותו ממגוון ירקות ותיבולים.
אני משתמשת במייבש המזון שלי להכנת צ'יפס הירקות, אולם מניחה שניתן להשתמש גם בתנור האפייה על חום נמוך יחסית 50-60 מעלות לכמה שעות
חומרים
ירקות כמו בטטה, תפו"א, סלק, קישואים, גזר ועוד
מלח עשבים/ ים
מיץ לימון
שמן זית
אופן ההכנה
חותכים את הירקות דק. הכי קל לעשות את זה עם מנדולינה, על הדרגה הכי דקיקה.
זה יתייבש מהר יותר ככל שהחתיכות תהיינה דקיקות יותר, אם כי אפשר לשחק עם זה לפי העדפותיכם
מניחים בקערה ומוסיפים מיץ לימון, מלח ושמן זית ומערבבים היטב. בידיים או בהקפצה/ סיבוב.
אפשר לגמרי לשחק עם התיבול וללכת לכיוון ה"ים תיכוני" עם אורגנו, טימין, רוזמרין, מרווה מיובשים.
או לכיוון מזרחי יותר עם כורכום, כמון וכוסברה.
אפשר להוסיף חריף ועוד ועוד. באמת שאין סוף לאפשרויות התיבול.
מפזרים על תבניות מייבש המזון או על תבנית לתנור שיש עליה נייר אפייה בשכבה אחת. אין בעיה שהם יעלו אחד על השני, כי אחרי הייבוש הם יתכווצו וייפרדו, או שיהיה קל להפרידם בידיים אח"כ
מפעילים את התנור לכמה זמן שצריך עד שהירקות מתייבשים.
במייבש המזון זה לקח 4-5 שעות. הבטטות היו מוכנות מהר יותר מהסלקים, אז נתתי לסלק עוד קצת זמן, אולי 3/4 שעה
זה יצא כ"כ טעים וקראנצ'י בכלום עבודה.
שווה!
מוזמנים לחבב את הבלוג גם בפייסבוק
https://www.facebook.com/mayeshblog
נשנוש לאמצע היום- או
מנה ראשונה עם מטבל כזה או אחר
צ'יפס ירקות זה כיף.
אפשר להכין אותו ממגוון ירקות ותיבולים.
אני משתמשת במייבש המזון שלי להכנת צ'יפס הירקות, אולם מניחה שניתן להשתמש גם בתנור האפייה על חום נמוך יחסית 50-60 מעלות לכמה שעות
חומרים
ירקות כמו בטטה, תפו"א, סלק, קישואים, גזר ועוד
מלח עשבים/ ים
מיץ לימון
שמן זית
אופן ההכנה
חותכים את הירקות דק. הכי קל לעשות את זה עם מנדולינה, על הדרגה הכי דקיקה.
זה יתייבש מהר יותר ככל שהחתיכות תהיינה דקיקות יותר, אם כי אפשר לשחק עם זה לפי העדפותיכם
מניחים בקערה ומוסיפים מיץ לימון, מלח ושמן זית ומערבבים היטב. בידיים או בהקפצה/ סיבוב.
אפשר לגמרי לשחק עם התיבול וללכת לכיוון ה"ים תיכוני" עם אורגנו, טימין, רוזמרין, מרווה מיובשים.
או לכיוון מזרחי יותר עם כורכום, כמון וכוסברה.
אפשר להוסיף חריף ועוד ועוד. באמת שאין סוף לאפשרויות התיבול.
מפזרים על תבניות מייבש המזון או על תבנית לתנור שיש עליה נייר אפייה בשכבה אחת. אין בעיה שהם יעלו אחד על השני, כי אחרי הייבוש הם יתכווצו וייפרדו, או שיהיה קל להפרידם בידיים אח"כ
נכון שזה יפייפה? |
מפעילים את התנור לכמה זמן שצריך עד שהירקות מתייבשים.
במייבש המזון זה לקח 4-5 שעות. הבטטות היו מוכנות מהר יותר מהסלקים, אז נתתי לסלק עוד קצת זמן, אולי 3/4 שעה
זה יצא כ"כ טעים וקראנצ'י בכלום עבודה.
שווה!
מוזמנים לחבב את הבלוג גם בפייסבוק
https://www.facebook.com/mayeshblog
נראה מדהים!!!! הולכת לנסות(:
השבמחקאין לי מייבש מזון אז על כמה מעלות בתנור? וכמה זמן בערך לוקח?
מחקהכי נמוכה שאת יכולה- 50 מעלות אולי.
מחקבטח משהו כמו 4-5-6 שעות.
תבדקי אחרי כמה שעות ותראי איך זה מתקדם.
זה בטח משתנה מתנור לתנור
נראה ממש יאמי...יש המלצה על מנדולינה ואיזה סוג מייבש מזון? זה די יקר לא?
השבמחקוואהו, יש המון סוגים.
מחקאני משתמשת בעיקר במנדולינה מסוג כזה בערך (לא מצאתי בדיוק את שלי)
http://tinyurl.com/dyqv9g7
יש המון סוגים, חפשי.
לגבי מייבש המזון, הנה תשובה שכתבתי בקבוצה שלי בפייסבוק בנושא:
יש לי אחד יחסית פשוט. בלי רמות שונות של טמפ'.
קבלתי במתנה מחברה ונהנית ממנו מאד.
מניחה שאם הייתי קונה הייתי קונה אחד עם כמה אפשרויות של טמפ', אולם זה בהחלט מאפשר לי להכין הרבה דברים.
הוא של ezidri.
יודעת של NewHorizon אופק חדש יש את האקסקליבר (או משהו כזה) שנחשב לטופ בתחום
נשמע רעיון מצויין! אבל למה 50 מעלות בתנור?
השבמחקכדי לדמות את עבודת מייבש המזון.
מחקמייבש מזון שומר על הערכים התזונתיים והאנרגטיים של מזון שמיובש בו. בגלל שהוא מייבש בטמפ' נמוכות עם אוויר חם
שמתי בתנור על 50 מעלות וגם אחרי 4 שעות לא היה נראה שקורה משהו
השבמחקלהעביר אולי לטורבו?