"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 11 באפריל 2013

תפוחי אדמה קטנים בחמאה ורוזמרין

אפילו השם של המנה הזו מתנגן לו בשלמות, נכון?
כאלה הם תפוחוני האדמה הקטנטנים החמודים האלה... ממש מתחשק לפנק אותם במשהו

חומרים

תפוחוני אדמה קטנים, בכמות הרצוייה לכם
חופן מלח גס (אני אוהבת את האפור, ההימלאיה וכו')
כמה כפות חמאה (מבחינתי ככל שיש יותר, זה יותר טעים. לא הייתי חוסכת פה)
גבעול של רוזמרין טרי, או כפית רוזמרין מיובש

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים פיירקס בגודל המתאים לכם.
במחבת ממיסים את החמאה ומקפיצים/ מערבבים את תפוחוני האדמה בה, למשך כמה דקות עד שהחמאה מכסה את הכל ועוד נשארים עודפים.
מורידים את "מחטי" הרוזמרין מהגבעול ומוסיפים אותם ואת המלח הגס לערבוב במחבת.
מעבירים את הכל לתבנית הפיירקס, דואגים לערבב היטב את הכל יחדיו ולקרבם האחד לשני, כדי שבתנור ייאפו יחדיו


מכניסים לתנור לכשעה. אפשר כל כמה זמן להוציא, לערבב קצת ולהחזיר (אם יש לכם זמן)


הם יוצאים מושלמים ומתאימים לשילוב בכל ארוחה