"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 9 באפריל 2013

מכינים שוקולד בבית

כבר הרבה זמן שאינני קונה שוקולד בשבילי, כלומר מריר טוב כזה עם % מוצקי קקאו גבוהים.
אני פשוט מכינה לבד.
וזה באמת דיי פשוט ואפשר לשחק עם הממתיקים וכמויותיהם ועם תוספות למיניהן.
הילדים, כמובן, אוהבים את העאלק שוקולד שלהם, אם כי מוכנים לטעום גם משלי ולפעמים גם מאד אוהבים.

חומרים

חמאת קקאו
מסת קקאו
ממתיק כפי ראות עיניכם: דבש, סילאן, מייפל, סטיביה, סוכר ועוד
תוספות למיניהן: קוקוס, אגוזים/ שקדים קצוצים, גוג'י ברי'ס, זרעי צ'יה, פשתן טחון, ליקר כזה או אחר, קנמון, וניל, קליפת תפוז/ לימון, חלב/ שמנת ועוד ועוד

אופן ההכנה

מכינים תבניות שמתאימות לשוקולד, יש מסיליקון מגוון גדול של צורות.
אני אוהבת גודל קטן יחסית, כי השוקולד מאד מרוכז ואין צורך בחתיכות גדולות.

בסיר כפול (כמו בן מארי) ממיסים חמאת קקאו ומסת קקאו, ביחס של 1:3 בערך לטובת מסת הקקאו


כשהכל נמס מוסיפים את הממתיק. גם פה צריך להתנסות ולהתאים את הכמויות. אחרי שהשוקולד מתקשה יש לו נטייה להיות מתקתק יותר, אז תתנסו בזה.
עכשיו אפשר להוסיף את התוספות ולערבב היטב.

ממלאים את התבניות בתערובת ומכניסים למקפיא לכחצי שעה.
כאשר השוקולדים מתקשים אפשר להוציאם מהתבניות ולשמור בכלי סגור במקרר, כי בחוץ הם נוטים להיות רכים יותר


אפשר גם להניח את התבניות במקרר ליותר זמן

הבת שלי הכינה ערכה להכנת שוקולד כמתנת יומולדת לחברה.
רעיון מגניב, נכון?
שיטה נוספת להכנת השוקולד היא ללא תבניות.
פשוט משטחים את השוקולד המומס, אחרי שמערבבים פנימה מה שרוצים, על נייר אפייה בתבנית ומכניסים למקרר/ פריזר.
אחרי שמתקשה מוציאים וחותכים ביד לגודל הרצוי.
שוב, שומרים במקרר



נראה כמה זמן זה יצליח להחזיק אצלכם מעמד...