"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום רביעי, 17 באפריל 2013

פקאנים מתובלים

יש ימים בהם יש לי חשק לחטיף עם טעם מלוח- פיקנטי כזה.
לא רוצה דברים בשקיות מרשרשות עם חומרים לא עלינו.
לא רוצה משהו שמישהו אחר הכין ולא יודעת מה הכניס שם.
גם לא רוצה ממש ארוחה, רק משהו קטן כזה...

אז אני מכינה לי אגוזים מתובלים למיניהם.
ובתקופה האחרונה הפקאנים על הגל פה

מחממת- מקפיצה במחבת ללא שמן במשך 1-2 דקות
כל הזמן מערבבת, כדי שלא יישרפו

מוסיפה אבקת קארי ומלח (לפי הטעם) וממשיכה לערבב עוד 1-2 דקות.
ואז מוסיפה 1 כף שמן קוקוס לערבוב ומכבה את האש.
מערבבת היטב עד שנמס ומתערבב עם הכל

אם אני מצליחה להתאפק אני נותנת להם להתקרר
בד"כ אוכלת את זה חם ונזהרת מכוויות :-)

ניסיתי גם משהו מתקתק חריף יותר

שוב אותה קלייה קלה של הפקאנים
הפעם עם קנמון טחון
וחמאה!

אח"כ אוכלים עם או בלי צימוקים