"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 18 באפריל 2013

מיונז ורוטב אלף האיים

אני בפוסטים קצרים השבוע

ארוחה פשוטה של קציצות עם מיונז בייתי/ אלף האיים וכרוב מוחמץ עם אצות (קבלתי מתנה)
את המיונז הכנתי בכלום זמן, לפי המתכון של מיה, כי בעלי ראה שיש קציצות לארוחה ואמר 'חבל שאין מיונז'
'מה חבל? 'אמרתי לו, 'זה צ'יק צ'ק להכין' (אגב, הכנתי עם שמן זית. לנו זה טעים).
פשוט לא מכינה הרבה כי לא אוכלים את זה פה בכמויות.

ערבבנו את המיונז עם קצת קטשופ, כי ככה אוהבים את זה פה, אם כבר יש מיונז... ואכלנו בהנאה רבה

[ממליצה בחום על כל הכבושים הטבעיים של "שורשי ציון" יש להם יופי של מוצרים!]. כאמור, בד"כ מכינה לבד, אולם פשוט קבלתי מתנה (שווה!)