"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 7 באפריל 2013

תבשיל בשר וירקות בניחוח לימוני

חומרים

1 ק"ג נתחי בשר (אני השתמשתי בצ'אך, אם כי מניחה שאפשר מנתחים אחרים גם כן)
1 דלעת ערמונים
2 כרוביות קטנות
2 פקעות שומר
[אפשר לגוון עם הירקות]
לרוטב: 5-6 שיני שום, בצל (אפשר להחליף בשאלוטס), 1 כף שמן קוקוס, פיסת ג'ינג'ר מגורדת, פיסת כורכום טרי, מיץ וקליפה מחצי לימון, 1 כף מלח גס, מעט פלפל שחור, 1/2 כפית קנמון

אופן ההכנה

מחממים תנור ל 180 מעלות.
במחבת מחממים שמן קוקוס/ שומן בקר וכשהוא חם זורקים פנימה את נתחי השר ל"סגירה" עד שהם משחימים


מכבים את האש ומחכים.
בינתיים מניחים את כל חומרי הרוטב במעבד מזון (אפשר בקטן) ומערבלים עד לקבלת משחה חלקה יחסית.
אפשר לתקן טעמים, להוסיף, לגוון (נגיד, פלפל צ'ילי ילך פה מעולה גם כן, לאוהביו)

בצל, שום, שורש ג'ינג'ר ושורש כורכום

חצי לימון- מיץ וקליפה מגורדת

ערבול קל

מערבבים עם הבשר

עכשיו ניגשים לחתוך את הירקות



דלעת ערמונים, כרוביות, שומר

מכניסים לסיר גם את הבשר עם כל מיציו ומשגרים לתנור לכשעתיים

יאמי!