"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום רביעי, 29 במאי 2013

תמונות מסדנת הבישול שלי

העברתי אתמול סדנת בישול לפי עקרונות שיטת אן וויגמור, לסטודנטים לנטורופתיה במכללת וינגייט.
היה כיף גדול ובעיקר צבעוני, טעים ומעשיר.

משתפת אתכם גם בכמה מהתמונות, כדי שגם אתם תהנו

השולחן היה עמוס בתחילה במגוון ירקות, עלים, נבטים ואגוזים


לאט לאט החבר'ה התחילו לקצוץ ולהכין


ברור שהיה גם מיץ עשב חיטה (אי אפשר בלי, נכון?)

"פסטת" גזר


סלטים

ירקות ונבטים
קרקר פשתן וגבינת אגוזים

שולחן מלא בכל טוּב


זו הצלחת שלי בסופו של דבר.
מימין למעלה, בכיוון השעון:
קרקר פשתן, גבינת אגוזים מתובלת, "פסטה" גזר עם רוטב פסטו
"חומוס" קישואים, סלט כרובים ברוטב חמניות, סלט ירקות (כרוב, דלעת, סלק) ונבטים