"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 2 ביוני 2013

קרקר פשתן יאמי

יש לי מייבש מזון כבר הרבה זמן וכל פעם אני מתכננת להכין קרקרים מפשתן.
סופסוף הגיעה סדנת בישול שאני עומדת להעביר ו"הכריחה" אותי להכין את הקרקרים האלה.

אז נכון, הם דורשים תכנון מראש (השריית זרעי הפשתן לפחות ללילה)...
ונכון, כדאי שיהיה מייבש מזון (אם כי אפשר גם עם תנור בחום נמוך ועם דלת פתוחה)...
ומעבד מזון ממש יעזור פה (אם כי אפשר גם רק עם פומפיה וסכין טוב)...
אז אתם מבינים? זה לא באמת ביג דיל להכין את הקרקרים האלה. רק צריך לרצות


זה קרקר שמצריך השרייה מראש של זרעי הפשתן. 8-12 שעות, או לילה.
להשרות ב-4 כוסות מים.
המתכון מעובד לפי המתכון הזה של מצפה אלומות

חומרים

3-4 גזרים
1 בצל
3-4 שיני שום
2 כוסות של זרעי פשתן שהושרו מראש
חופן עלי סלרי (אפשר גם פטרוזיליה, כוסברה וכל מה שרוצים)
2 כפיות עשבי תיבול מיובשים (רוזמרין, אורגנו, בזיליקום, טימין ועוד)
1 כפית מלח גס (אפשר להוסיף עוד לפי הטעם אחרי טעימה)
1/2 כוס זרעי פשתן טחונים
1 כוס מים

אופן ההכנה

כאמור משרים את זרעי הפשתן במים

בבוקר, אם נותרו הרבה נוזלים אפשר לסנן אותם ולהשאיר את הפשתן במרקם הרירי שלו.

במעבד מזון קוצצים את הגזר, בצל, שום ועלים ירוקים

מוסיפים את התבלינים היבשים, המים ואת זרעי הפשתן

מוציאים לקערה ומערבבים עם הפשתן הטחון.
[בעקרון, אפשר להכין ללא מעבד מזון כלל. פשוט מגרדים את הירקות, קוצצים דק את העלים הירוקים ומערבבים עם הפשתן]


פורסים את התערובת על מגשי מייבש המזון ומייבשים במשך 12-15 שעות, או עד שהקרקרים מוכנים. אפשר לחרוץ אותם אחרי כמה שעות ולראות אם יש צורך להפוך ולייבש גם מהצד השני


אפשר לנסות לייבש בתנור רגיל, על חום נמוך 40-50 מעלות כשדלת התנור מעט פתוחה




קרקר עם מרקם קראנצ'י מגניב!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה