"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 14 ביולי 2013

פשוט כנפיים

משום מה הייתי בטוחה שיש לי כבר כזה פוסט בבלוג.
מסתבר שלא...
תמיד כשאני חושבת על הדברים הכי פשוטים ובסיסיים ונדמה לי שכבר כתבתי עליהם, אני מוצאת שדווקא לא.
איך זה שאנחנו נוהים אחרי המוסבך? החדשני? המעניין?
ושוכחים לפעמים את הפשטות...

חומרים

1 ק"ג כנפי עוף (רצוי אורגני, חופש וכו')
1 כף חרדל (בלי כל מיני חומרים לא מזוהים)
1 כף סילאן/ דבש/ מייפל אמיתי
1 כף רוטב סויה (אפשר בלי גלוטן גם)

אופן ההכנה

מכינים את חומרי המרינדה ושופכים על הכנפיים.
מערבבים היטב


כדאי, רצוי ואף מומלץ להניח לכנפיים לנוח במרינדה למשך כמה שעות/ לילה וכד'.
אפשר לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר


למחרת, מחממים תנור ל-180 מעלות ומפקידים בו את הכנפיים לכשעה, או מכינים על האש.
אפשר גם בלי השרייה ארוכה במרינדה, גם זה ילך



ערב אחד ירדנו על מגש כזה אני ו-2 ילדים (כי האחרים לא היו פה...).
הנאה גדולה ומלא שאריות להכנת ציר עצמות