"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 16 ביולי 2013

קציצות סגולות

היה לי סלק מבושל.
הוא עמד במקרר יום- יומיים וחיכה כבר שאעשה איתו משהו, מעבר לסלט סלק (שגם הוא היה כבר במקרר).

ואז נחתה עליי ההשראה.
אכין קציצות.

איך לא חשבתי על זה קודם?
איך????

חומרים

1/2 ק"ג בקר טחון + שומן כבש (זה הסטנדרט שלי)
1 סלק גדול מבושל
1 בצל
3-4 שיני שום
פיסת ג'ינג'ר
כמה גבעולי בזיליקום טריים
1 כפית מלח גס, קמצוץ פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות.
מכניסים למעבד המזון את הסלק, בצל, שום, ג'ינג'ר, בזיליקום ותבלינים



מערבלים היטב ומוסיפים לקערה עם הבשר הטחון לעוד ערבוב



יוצרים קציצות ומניחים על נייר אפייה בתבנית ומשגרים לתנור לכ-15 דקות



יוצא לא מהעולם הזה!