"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שני, 22 ביולי 2013

חצילים קלויים וסרקוקורניה

מה זה הדבר הזה שכתבתי שם בכותרת?
אה, זה צמח יחסית חדש בארץ לשימוש. הוא בנדוד של הסליקורניה שהרבה אנשים כבר מכירים. אולם בניגוד לסליקורניה הסרקוקורניה היא רב שנתית.

מה מיוחד בסליקורניה/ סרקוקורניה?
הטעם המלוח!
זה צמח מלוח באופן טבעי שמתאים לבישול ואכילה. מלוח מבחינת הטעם, אולם לא מבחינת תכולת הנתרן שבו ויש אנשים שנתון זה חשוב להם.
הסליקורניה דומה לאספרגוס בר, מעין תרמילים ירוקים כהים דקיקים עם טעם מלוח עז.
נחמד לשלב אותה בסלטים ותבשילים.

את הסרקוקורניה הטחונה בה השתמשתי קבלתי ממיכה מורן מ"מורינגה ערבה" שמתחיל לשווק אותה בחנויות לאחר שמשרד הבריאות אישר אותה כמזון חדש (באמת יש דברים כאלה, מזונות חדשים?). הם הצליחו להגיע לדרגת טחינה מאד גבוהה, כך שהתקבלה אבקה שניתן להשתמש בה ממש כמו במלח


זהו מזון שמכיל הרבה מינרלים חשובים כמו סידן, ברזל, מגנזיום ועוד.
החסרון היחיד שאני רואה באבקה הזו כרגע היא המחיר המאד גבוה שלה עדיין... אולם אם חושבים על זה שמשתמשים בה במינונים קטנים, אולי זה לא כזו בעיה...

חצילים קלויים בתנור שזריתי עליהם כשיצאו שמן זית ואבקת סרקוקורניה

אפשר גם בגירסת הסנדביץ'


חוצמזה משתמשת באבקה בסלטים במקום מלח באופן חופשי