"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 28 ביולי 2013

היום היווני בקייטנת הבנות

זה היה היום הכי כייפי.
מודה!
בעיקר כי הנמכתי ציפיות עוד יותר ותכננתי פחות.
יותר הצעתי רעיונות ונתתי להן לזרום.
תוך כדי בישלנו גם את הארוחה היוונית שלנו שהייתה כ"כ טעימה שהן פשוט חיסלו כמעט הכל!
הפתעה


התחלנו את היום בקריאת סיפורים מהמיתולוגיה היוונית . מאחר וזה נושא שהן למדו השנה בביה"ס הן הכירו הרבה מהסיפורים ויכלו לעדכן אותי- מי אמא של מי, מי היה בנזוג של מי, מי עשה מה למי וכל הרכילויות העסיסיות מהעולמות העליונים והתחתונים גם יחד.
מרתק!

אחרי זה הצעתי שיצאו להכין סימני דרך בשתי קבוצות.
זו הייתה הצלחה שלא תיאמן, שגם השאירה לי זמן פנוי באופן מפתיע, כי לקח להן ימבה זמן לעשות את הסיבוב הראשון- של ההכנה- שאליו הן הסכימו לצרף גם את רפאל, כך שנשארתי רק עם תינוק אחד, כמו בימים ה"טובים" של ביה"ס.

כשבתי וחברתה לצוות חזרו מהסיבוב שלהן, נתתי להן לנוח קצת, לשתות משהו קר ולנשנש ואז החלטנו להתחיל להכין את ארוחת הצהריים









מה בתפריט?

סלט יווני
צזיקי
קבב יווני
עלי גפן ממולאים באורז (את אלה קניתי. לא הייתי ערוכה להכין אותם וידעתי שהבנות יאהבו את זה, אז התפשרתי)

הבנות ממש נהנו לחתוך את המלפפונים קטן- קטן- קטן עבור הצזיקי




ארז תפס לו מלפפון על הדרך

הן ערבבו את המלפפונים הקצוצים עם בצל ירוק קצוץ דק דק,
יוגורט כבשים, מלח, פלפל, שמן זית וקצת חומץ בלסמי

צזיקי לתפארת

אח"כ ניגשנו להכנת מרכיבי הקבב

כן, היו בו גם פיסטוקים

וגם: בצל, שום, פטרוזיליה, נענע, צנוברים, מלח, כמון
ופיסטוקים

גם בשר טחון מעורב של בקר וכבש






העניין עם הנענע בתערובת- פשוט גאוני!


סלט יווני זה פשוט נכון?
ירקות, גבינת פטה/ בולגרית
שמן זית, מלח, פלפל, לימון/ בלסמי

ארוחה יוונית לתפארת
[מזל ששמתי כמה קציצות בצד, כשיצאתי להביא את הקטנה. אחרת אין סיכוי שהיה נשאר לנו משהו]