"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 9 ביולי 2013

פשוט פטריות

באמת שזה פשוט.
יש כל מיני סוגי פטריות- קונים.
שומרים במקרר.
מוציאים חבילה מסוג אחד, או מערבבים כמה סוגים ביחד.
מניחים בתבנית פיירקס או כל תבנית לתנור.
מערבבים עם שמן זית/ קוקוס וכו'.
בוזקים קצת מלח גס ופלפל גרוס.
משגרים לתנור על 180 מעלות לכ-20 דקות בערך.
מוציאים.
מוסיפים מעל קצת חומץ בלסמי ועוד קצת שמן זית.

אוכלים עם כל דבר.
ממש עם כל דבר- חם או קר.
עם חביתה, סלט, תבשיל בשר, אורז, ירקות מוקפצים, פשטידה, לביבות, קציצות....
מה שבא לכם!

לבוקר, לערב או לצהריים!