"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 11 באוגוסט 2013

כמה דברים שהכנתי עם מייבש המזון לאחרונה

החופש הזה בהחלט "שותה" לי את כל הזמן ולכן כמעט ולא מספיקה לעדכן את הבלוג בקצב שהייתי רוצה.
הכל לגמרי בכיף ובשמחה- פעילויות, הופעה של "כוורת", פארקים כייפיים, ארועים מקומיים, חברים, ים וכו'.
רק הזמן אינו כפי שהייתי רוצה שיהיה... הייתי שמחה אם היה מתמתח לכיוונים אחרים ומתנהג בצורה אחרת. מכירים את התחושה הזו? כך שאפשר יהיה לעשות כמה דברים במקביל, או אפילו להריץ אותו קדימה ואחורה כדי למקסם אפשרויות.
טוב, אולי בעוד כמה שנים תתאפשרנה עוד אפשרויות של ניהול זמן שכזה, מי יודע?

בינתיים אני מכינה כל מיני דברים ובעיקר מצלמת ומשאירה להמשך.
אז הנה כמה דברים שהכנתי עם מייבש המזון לאחרונה...




עגבניות מיובשות בשמן זית עם שום ורוזמרין

ודבר נוסף

תאנים בשלות ומתוקות במעבד המזון

נטחנו למחית חלקה ושוטחו במייבש המזון למשך כ-12 שעות
[אם כי הרגישות חופשי להתאים את הזמנים בהתאם לצורך]







לדר תאנים מתקתק


מה אתם עושים בחופש?