"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שישי, 6 בספטמבר 2013

פופקורן- מההתחלה ועד הסוף

בשבועיים האחרונים קבלנו במשלוח הירקות שלנו גם את "תירס הפופקורן".
נכון שכולנו יודעים שפופקורן מכינים מגרעיני תירס, אולם בד"כ אנחנו קונים את הגרעינים האלה ולא רואים את התירס ממנו הם מגיעים. והנה נכונה לנו הפתעה והתכנסנו למשימה של הכנת פופקורן ממש מאפס

זרעי התירס התייבשו על הקלח וכל שנותר הוא להוציא אותם


זה לא כזה פשוט כמו שזה נשמע
גייסנו כמה זוגות ידיים
התנסינו במגוון שיטות שחרור זרעים
עד שעלינו על שיטות מנצחות יותר
(טיפ: כשהתירסים קרים, מהמקרר, זה הולך הכי טוב)


הכנסנו 10 כפות גרעינים לסיר עם 2-3 כפות חמאה שנמסה
תיבלנו במלח עשבים ובשמרי בירה
וזללנו בתאווה רבה
וגם חילקנו לשכנים (כי 10 כפות "עשו לנו" סיר שלם וזה ה-מ-ו-ן!)