"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 12 בספטמבר 2013

סלט גזר וירוקים

פשוט פשוט
טעים טעים

חומרים

4-5 גזרים
1-2 בצלים ירוקים גדולים (או חופן קטנים)
חופן נאה של בזיליקום
חופן נאה של פטרוזיליה
2-3 כפות שמן זית (אפשר אולי גם קצת יותר, אם מתאים לכם)
1 כף חומץ בלסמי
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

מגרדים את הגזרים.
קוצצים את הירוקים.
מערבבים ביחד (הכי כיף בידיים).
שופכים מעל את השמן, החומץ והמלח ומערבבים היטב.
אני אוהבת שהסלט הזה דיי רטוב ולא יבשושי, אז אפשר להוסיף עוד שמן בכיף