"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 24 באוקטובר 2013

מנה עיקרית שנייה- קלמארי ברוטב תאילנדי

זו המנה ששפאץ חברי השף המחלל הכין לארוחה שהפכה להיות ארוחת יום ההולדת של הבלוג
הוא הגיע עם הרוטב כבר מוכן בסיר.
כל שנותר היה להכין היה לחמם, לזרוק פנימה אפונה ותירס קפואים, להביא לרתיחה ואז לזרוק פנימה את הקלמארי לבישול נוסף ו... זהו...
עם אורז, בלי אורז, איך שרוצים

חומרים

3 שורשוני למון גראס (אפשר מהגינה) קצוצים גס
6 שיני שום מעוכות
1 פלפל שאטה יבש
גמבה אדומה קטנה
פיסת ג'ינג'ר מקולפת וקצוצה
קופסת חלב קוקוס
1/2 צרור כוסברה קצוצה
כמה חתיכות של גרידת לימון (החלק הצהוב)
1 כף שמן קוקוס
1/2 חבילה אפונה קפואה
1/2 חבילה גרגירי תירס קפואים
1/2 ק"ג קלמארי חתוכים לעיגולים


אופן ההכנה

מכינים את חומרי הרוטב ומכניסים למעבד מזון ביחד עם 1/2 כוס של חלב הקוקוס (את השאר נשמור להמשך). טוחנים למחית חלקה.
בסיר מחממים את שמן הקוקוס ומכניסים את התערובת לטיגון- ערבוב- סגירה למשך כמה דקות.
מוסיפים את שאר חלב הקוקוס, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כמה דקות לצמצום הרוטב.

בשלב זה הרוטב מוכן ואפשר לשמור אותו כמו שהוא במקרר או במקפיא לשימוש מאוחר יותר, או להמשיך להכין את המנה.



מוסיפים את האפונה והתירסים הקפואים ומבשלים עד להפשרתם


מוסיפים את הקלמארי לכ-10 דקות בישול, עד לרתיחה ועוד כמה דקות והמנה מוכנה!




אפשר לאכול עם או בלי אורז