זו המנה ששפאץ חברי השף המחלל הכין לארוחה שהפכה להיות ארוחת יום ההולדת של הבלוג
הוא הגיע עם הרוטב כבר מוכן בסיר.
כל שנותר היה להכין היה לחמם, לזרוק פנימה אפונה ותירס קפואים, להביא לרתיחה ואז לזרוק פנימה את הקלמארי לבישול נוסף ו... זהו...
עם אורז, בלי אורז, איך שרוצים
חומרים
3 שורשוני למון גראס (אפשר מהגינה) קצוצים גס
6 שיני שום מעוכות
1 פלפל שאטה יבש
גמבה אדומה קטנה
פיסת ג'ינג'ר מקולפת וקצוצה
קופסת חלב קוקוס
1/2 צרור כוסברה קצוצה
כמה חתיכות של גרידת לימון (החלק הצהוב)
1 כף שמן קוקוס
1/2 חבילה אפונה קפואה
1/2 חבילה גרגירי תירס קפואים
1/2 ק"ג קלמארי חתוכים לעיגולים
אופן ההכנה
מכינים את חומרי הרוטב ומכניסים למעבד מזון ביחד עם 1/2 כוס של חלב הקוקוס (את השאר נשמור להמשך). טוחנים למחית חלקה.
בסיר מחממים את שמן הקוקוס ומכניסים את התערובת לטיגון- ערבוב- סגירה למשך כמה דקות.
מוסיפים את שאר חלב הקוקוס, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כמה דקות לצמצום הרוטב.
בשלב זה הרוטב מוכן ואפשר לשמור אותו כמו שהוא במקרר או במקפיא לשימוש מאוחר יותר, או להמשיך להכין את המנה.
מוסיפים את האפונה והתירסים הקפואים ומבשלים עד להפשרתם
מוסיפים את הקלמארי לכ-10 דקות בישול, עד לרתיחה ועוד כמה דקות והמנה מוכנה!
אפשר לאכול עם או בלי אורז
הוא הגיע עם הרוטב כבר מוכן בסיר.
כל שנותר היה להכין היה לחמם, לזרוק פנימה אפונה ותירס קפואים, להביא לרתיחה ואז לזרוק פנימה את הקלמארי לבישול נוסף ו... זהו...
עם אורז, בלי אורז, איך שרוצים
חומרים
3 שורשוני למון גראס (אפשר מהגינה) קצוצים גס
6 שיני שום מעוכות
1 פלפל שאטה יבש
גמבה אדומה קטנה
פיסת ג'ינג'ר מקולפת וקצוצה
קופסת חלב קוקוס
1/2 צרור כוסברה קצוצה
כמה חתיכות של גרידת לימון (החלק הצהוב)
1 כף שמן קוקוס
1/2 חבילה אפונה קפואה
1/2 חבילה גרגירי תירס קפואים
1/2 ק"ג קלמארי חתוכים לעיגולים
אופן ההכנה
מכינים את חומרי הרוטב ומכניסים למעבד מזון ביחד עם 1/2 כוס של חלב הקוקוס (את השאר נשמור להמשך). טוחנים למחית חלקה.
בסיר מחממים את שמן הקוקוס ומכניסים את התערובת לטיגון- ערבוב- סגירה למשך כמה דקות.
מוסיפים את שאר חלב הקוקוס, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כמה דקות לצמצום הרוטב.
בשלב זה הרוטב מוכן ואפשר לשמור אותו כמו שהוא במקרר או במקפיא לשימוש מאוחר יותר, או להמשיך להכין את המנה.
מוסיפים את האפונה והתירסים הקפואים ומבשלים עד להפשרתם
מוסיפים את הקלמארי לכ-10 דקות בישול, עד לרתיחה ועוד כמה דקות והמנה מוכנה!
אפשר לאכול עם או בלי אורז
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה