"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שישי, 25 באוקטובר 2013

ארוחת יום ההולדת של הבלוג- הקינוח

בטלפון הוא אמר לי משהו עם בננות חתוכות ותוספות מעליהן.
אני אמרתי לו רוטב שוקולד.
בזה "סגרנו" את עניין הקינוח.

עד שהגיע הערב עצמו והבנו ממש מה עושים.
קינוח פשוט וטעים כ"כ שחותם את ארוחת יום ההולדת של הבלוג

חומרים

אשכול בננות בשלות מאד, אך לא מעוכות (קו דק כזה מפריד...)
קנמון
צ'ילי גרוס
פתיתי קוקוס
אוכמניות מיובשות
שוקולד מריר איכותי

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מאלתגרים בן מארי: מחבת שיש בה מים שמניחים עליה קערה/ סיר. מביאים את המים לרתיחה ובתוך הקערה/ סיר ממיסים את השוקולד לרוטב, תו"כ ערבוב.
חוצים את הבננות לאורכן וחורצים 2-3 חריצי רוחב בכל בננה. מניחים את חצאי הבננות, עם הקליפות על נייר אפייה בתבנית



מפזרים על הבננות קנמון, קוקוס וכמה אוכמניות מיובשות (שפץ הציע להשרות אותן במיץ קלמנטינות. לא עשינו את זה, זה בהחלט יכול היה להוסיף)








הוספנו לכמה בננות גם צ'ילי גרוס ששדרג ל-ג-מ-ר-י!



משגרים לתנור לכ-10 דקות, או עד שהבננות מתבשלות טוב, אבל לא הופכות מעוכות לגמרי.
יש משהו במרקם כשבודקים עם המזלג, ומשהו בריח...



מוציאים ומניחים רוטב שוקולד מומס מעל כל בננה



או בסגנון מעוצב



חבל על הזמן כמה שזה טעים!!! יש לי קטע עם בננות מבושלות...
[לפי כמות התמונות אתם מבינים שאני מתלהבת]