"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 31 באוקטובר 2013

דג ותפוחי אדמה ברוטב שמנת

מנה פשוטה מאד, משביעה וכייפית

חומרים

4-5 תפוחי אדמה
2-3 פילה דג (לא ממש משנה איזה, אני השתמשתי באינטיאס שהיו לי טריים)
מעט מיץ לימון
1 כף שמן קוקוס/ חמאה
מיכל שמנת מתוקה (אפשר גם חמוצה ואפשר גם שמנת / חלב קוקוס שומני)
מלח, פלפל, אבקת שום ושאר התבלינים שתרצו

אופן ההכנה

מחממים תנור ל 180 מעלות ומניחים את הדגים המפולטים בתבנית.
זורים מעל מלח, פלפל, מיץ לימון ושמן קוקוס ומשגרים לתנור לכ-10 דקות, או עד שהדגים מוכנים (רואים שהלבינו).
את השלב הזה אפשר לעשות גם יום קודם, או שאפשר להשתמש להכנת המנה הזו בשאריות דג מארוחה קודמת



מכינים את תפוחי האדמה באופן המקובל עליכם.
אני חתכתי לקוביות גדולות והכנסתי לסיר עם ציר דגים שבמקרה היה לי. אפשר גם על בסיס מים.
בישלתי עד רתיחה, סיננתי והנחתי בצד.

אחרי שהדגים מוכנים מפוררים אותם בעזרת מזלג



מסיר מחממים את השמנת, מוסיפים תבלינים ואת נתחי הדג ומביאים לרתיחה עדינה











כשרותח מבשלים על אש קטנה לעוד מספר דקות, טועמים ומתקנים תיבול ואז שופכים על תפוחי האדמה- אפשר בכלי מרכזי או בצלחות אישיות






כאמור, מנה פשוטה וכייפית לאכילה שהיא ארוחה בפני עצמה