מנה פשוטה מאד, משביעה וכייפית
חומרים
4-5 תפוחי אדמה
2-3 פילה דג (לא ממש משנה איזה, אני השתמשתי באינטיאס שהיו לי טריים)
מעט מיץ לימון
1 כף שמן קוקוס/ חמאה
מיכל שמנת מתוקה (אפשר גם חמוצה ואפשר גם שמנת / חלב קוקוס שומני)
מלח, פלפל, אבקת שום ושאר התבלינים שתרצו
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות ומניחים את הדגים המפולטים בתבנית.
זורים מעל מלח, פלפל, מיץ לימון ושמן קוקוס ומשגרים לתנור לכ-10 דקות, או עד שהדגים מוכנים (רואים שהלבינו).
את השלב הזה אפשר לעשות גם יום קודם, או שאפשר להשתמש להכנת המנה הזו בשאריות דג מארוחה קודמת
מכינים את תפוחי האדמה באופן המקובל עליכם.
אני חתכתי לקוביות גדולות והכנסתי לסיר עם ציר דגים שבמקרה היה לי. אפשר גם על בסיס מים.
בישלתי עד רתיחה, סיננתי והנחתי בצד.
אחרי שהדגים מוכנים מפוררים אותם בעזרת מזלג
מסיר מחממים את השמנת, מוסיפים תבלינים ואת נתחי הדג ומביאים לרתיחה עדינה
כשרותח מבשלים על אש קטנה לעוד מספר דקות, טועמים ומתקנים תיבול ואז שופכים על תפוחי האדמה- אפשר בכלי מרכזי או בצלחות אישיות
כאמור, מנה פשוטה וכייפית לאכילה שהיא ארוחה בפני עצמה
חומרים
4-5 תפוחי אדמה
2-3 פילה דג (לא ממש משנה איזה, אני השתמשתי באינטיאס שהיו לי טריים)
מעט מיץ לימון
1 כף שמן קוקוס/ חמאה
מיכל שמנת מתוקה (אפשר גם חמוצה ואפשר גם שמנת / חלב קוקוס שומני)
מלח, פלפל, אבקת שום ושאר התבלינים שתרצו
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות ומניחים את הדגים המפולטים בתבנית.
זורים מעל מלח, פלפל, מיץ לימון ושמן קוקוס ומשגרים לתנור לכ-10 דקות, או עד שהדגים מוכנים (רואים שהלבינו).
את השלב הזה אפשר לעשות גם יום קודם, או שאפשר להשתמש להכנת המנה הזו בשאריות דג מארוחה קודמת
מכינים את תפוחי האדמה באופן המקובל עליכם.
אני חתכתי לקוביות גדולות והכנסתי לסיר עם ציר דגים שבמקרה היה לי. אפשר גם על בסיס מים.
בישלתי עד רתיחה, סיננתי והנחתי בצד.
אחרי שהדגים מוכנים מפוררים אותם בעזרת מזלג
מסיר מחממים את השמנת, מוסיפים תבלינים ואת נתחי הדג ומביאים לרתיחה עדינה
כשרותח מבשלים על אש קטנה לעוד מספר דקות, טועמים ומתקנים תיבול ואז שופכים על תפוחי האדמה- אפשר בכלי מרכזי או בצלחות אישיות
כאמור, מנה פשוטה וכייפית לאכילה שהיא ארוחה בפני עצמה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה