"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום רביעי, 9 באוקטובר 2013

שמן קוקוס

ביובש המטורף הזה מזל שיש שמן קוקוס.
אתמול לפני השינה התמרחנו אני והקטנים בשמן קוקוס- בידיים, בזרועות, בפנים, בשפתיים.
בבוקר קמתי בתחושה טובה יותר ופחות מיובשת, אולם ממשיכה גם הבוקר להתמרח.
כיף שלקוקוס יש ריח וטעם כאלה מעולים, זה רק עוזר!



בימים כאלה מיובשים כדאי להוסיף שמן לכל מה שאוכלים, אפילו בכמות גדולה יותר מזו שאתם רגילים אליה.
הגוף זקוק לשומנים האלה לסיכוך מבפנים ומבחוץ לכן כדאי להקפיד על איכות השמנים בהם אנחנו משתמשים פנימית וחיצונית כאחד, כי הכל הרי אותו הגוף.

ממליצה בחום על שמן קוקוס מכבישה קרה שיש לו ריח וגם טעם. כי זה מראה לי שזהו שמן קוקוס שהופק בשיטות שלא פגעו באיכויות שלו. ואילו שמני הקוקוס- שאכן קיימים בשוק- נטולי הריח והטעם הם גם נטולי ערכים תזונתיים. אלו שמנים שעברו תהליכי עיבוד שפגעו באיכותם. הם אמנם זולים יותר ולכן מפתה לקנות אותם, אולם אינם איכותיים או מומלצים כלל.
שמן קוקוס איכותי ניכר במצב הצבירה שלו. מעל 24 מעלות הוא הופך לנוזלי ומתחת ל-24 מעלות הוא מתמצק.
בימים אלה, כשמתקרר מהר אני רואה בבירור איך שמן הקוקוס שעל השיש, בחוץ, כבר מוצק לגמרי ואילו אלה שבארון, שם עדיין חם יותר, עוד נוזליים. חלקם מתחילים תהליך איטי של התמצקות.
שמן שאינו איכותי יישאר מוצק בכל טמפרטורה, כך שזו דרך טובה נוספת (מלבד הטעם והריח) להבחין באיכות של שמן הקוקוס.

מה אפשר לעשות עם שמן קוקוס?

  • לאכול אותו בכפית. ממש כך

  • לשלב במתכונים שונים. מאחר והוא שמן רווי הוא לא משנה את הרכבו בחימום, כך שהוא מעולה לבישול, אפייה ואפילו לטיגונים למיניהם (אם רוצים, מדיי פעם. לא כדאי כשגרה...).
    אם אתם צריכים רעיונות, אתם יכולים לשוטט בתווית שמן הקוקוס פה בבלוג.
  • במריחה חיצונית על העור ועל השיער הוא פשוט נפלא! הגוף ממש אוהב אותו ומקבל אותו אליו בצמא רב.
  • על oil pulling שמעתם? שמן קוקוס מעולה גם לזה, בעיקר כי הטעם שלו טוב יותר מזה של שמן זית או שומשום, בו משתמשים במקור לפי האיורוודה- הרפואה ההודית.
  • אומרים שהוא מתאים גם כג'ל גילוח. טוב, את זה לא ניסיתי... אשמח לקבל דיווחים ממקור ראשון.
  •  ובכלל יש הרבה המלצות על שימוש בשמן קוקוס מהכיוון הקוסמטי כמסיר איפור, קרם הגנה (כן, כן, מזכיר משהו קאריבי כזה, נכון?), כחלק מתרכובות טבעיות של דיאודורנטים ומשחות שיניים ועוד ועוד. שווה לשוטט ברשת ולחפש. למשל פה.
  • וגם שימושים רפואיים על חתכים ופצעים, כחומר אנטי פטרייתי ועוד
טוב, אתם כבר מבינים שאני לגמרי מאוהבת בשמן הזה ומשתמשת בו באופן קבוע, נכון?
ואתם?