"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 13 באוקטובר 2013

קדירת אסאדו עם ירקות ו.... חבושים

מודה, מעולם לא אכלתי או הכנתי חבושים.
סקרנותי התעוררה בעקבות דיון שהתפתח בקבוצה שלי בפייסבוק על החבושים האלה.
ואז החלטתי שאני חייבת לנסות את זה- למה לא בעצם?
שמחה מאד(!!!) שהחלטתי כך, כי יצא ממש ממש טעים.
כמו שנאמר שם בדיון, אסאדו הולך מעולה עם דברים מתקתקים!



המתכון פה הוא לקדירה גדולה (ארוחה משפחתית מורחבת), אז הרגישו חופשי לקצץ בכמויות ובמינונים

חומרים

2 ק"ג אסאדו
1/2 דלורית
2 חבושים
5-6 תפו"א
לרוטב: 2 כפות שמן קוקוס מומס, 1 כף חרדל, 1/2 כף סילאן/ דבש, 1 כפית אבקת שום, מלח, פלפל
אופציונלי: מעט קנמון טחון

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-150 מעלות.
מכינים את הקדירה.
מכינים את הרוטב ע"י ערבוב טוב של כל החומרים לרוטב אחיד (אפשר כמובן לשנות, להוסיף, לגוון...).
חותכים את הירקות בצורה גסה מאד, נתחים גדולים.
את החבושים חותכים גם לנתחים גדולים, אחרי שמוציאים את הגרעינים מבפנים (זה לא פשוט, הם ממש קשים, צריך סכין טובה!)



מעסים את נתחי האסאדו היטב ברוטב ואם נשאר ממנו קצת אח"כ מערבבים איתו בקערה גם את נתחי הירקות הגדולים.
זורקים פנימה לקערה גם את נתחי החבושים ובוזקים קצת קנמון עליהם, תוך כדי ערבוב (זה הרגיש לי מתאים)

תפוח עם קנמון זה טעים, נכון?
בטוח שגם החבושים ייהנו מזה!





מניחים את הכל בקדירה ומשגרים לתנור לשלוש שעות ומעלה





כשמוציאים מהתנור מגלים הפתעה!

החבושים הפכו ורדרדים!


בהמשך גם גיליתי למה

יצאה מנה טעימה לתפארת. המשכנו לנבור עוד ועוד בסיר... זה פשוט התבקש...
אכלנו לצד סלט ירוק וכבד בקר מוקפץ בשמן קוקוס [והיו גם עוף ותפו"א שסבתא הביאה בשביל הילדים]