מודה, מעולם לא אכלתי או הכנתי חבושים.
סקרנותי התעוררה בעקבות דיון שהתפתח בקבוצה שלי בפייסבוק על החבושים האלה.
ואז החלטתי שאני חייבת לנסות את זה- למה לא בעצם?
שמחה מאד(!!!) שהחלטתי כך, כי יצא ממש ממש טעים.
כמו שנאמר שם בדיון, אסאדו הולך מעולה עם דברים מתקתקים!
המתכון פה הוא לקדירה גדולה (ארוחה משפחתית מורחבת), אז הרגישו חופשי לקצץ בכמויות ובמינונים
חומרים
2 ק"ג אסאדו
1/2 דלורית
2 חבושים
5-6 תפו"א
לרוטב: 2 כפות שמן קוקוס מומס, 1 כף חרדל, 1/2 כף סילאן/ דבש, 1 כפית אבקת שום, מלח, פלפל
אופציונלי: מעט קנמון טחון
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-150 מעלות.
מכינים את הקדירה.
מכינים את הרוטב ע"י ערבוב טוב של כל החומרים לרוטב אחיד (אפשר כמובן לשנות, להוסיף, לגוון...).
חותכים את הירקות בצורה גסה מאד, נתחים גדולים.
את החבושים חותכים גם לנתחים גדולים, אחרי שמוציאים את הגרעינים מבפנים (זה לא פשוט, הם ממש קשים, צריך סכין טובה!)
מעסים את נתחי האסאדו היטב ברוטב ואם נשאר ממנו קצת אח"כ מערבבים איתו בקערה גם את נתחי הירקות הגדולים.
זורקים פנימה לקערה גם את נתחי החבושים ובוזקים קצת קנמון עליהם, תוך כדי ערבוב (זה הרגיש לי מתאים)
מניחים את הכל בקדירה ומשגרים לתנור לשלוש שעות ומעלה
כשמוציאים מהתנור מגלים הפתעה!
בהמשך גם גיליתי למה
יצאה מנה טעימה לתפארת. המשכנו לנבור עוד ועוד בסיר... זה פשוט התבקש...
אכלנו לצד סלט ירוק וכבד בקר מוקפץ בשמן קוקוס [והיו גם עוף ותפו"א שסבתא הביאה בשביל הילדים]
סקרנותי התעוררה בעקבות דיון שהתפתח בקבוצה שלי בפייסבוק על החבושים האלה.
ואז החלטתי שאני חייבת לנסות את זה- למה לא בעצם?
שמחה מאד(!!!) שהחלטתי כך, כי יצא ממש ממש טעים.
כמו שנאמר שם בדיון, אסאדו הולך מעולה עם דברים מתקתקים!
המתכון פה הוא לקדירה גדולה (ארוחה משפחתית מורחבת), אז הרגישו חופשי לקצץ בכמויות ובמינונים
חומרים
2 ק"ג אסאדו
1/2 דלורית
2 חבושים
5-6 תפו"א
לרוטב: 2 כפות שמן קוקוס מומס, 1 כף חרדל, 1/2 כף סילאן/ דבש, 1 כפית אבקת שום, מלח, פלפל
אופציונלי: מעט קנמון טחון
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-150 מעלות.
מכינים את הקדירה.
מכינים את הרוטב ע"י ערבוב טוב של כל החומרים לרוטב אחיד (אפשר כמובן לשנות, להוסיף, לגוון...).
חותכים את הירקות בצורה גסה מאד, נתחים גדולים.
את החבושים חותכים גם לנתחים גדולים, אחרי שמוציאים את הגרעינים מבפנים (זה לא פשוט, הם ממש קשים, צריך סכין טובה!)
מעסים את נתחי האסאדו היטב ברוטב ואם נשאר ממנו קצת אח"כ מערבבים איתו בקערה גם את נתחי הירקות הגדולים.
זורקים פנימה לקערה גם את נתחי החבושים ובוזקים קצת קנמון עליהם, תוך כדי ערבוב (זה הרגיש לי מתאים)
תפוח עם קנמון זה טעים, נכון? בטוח שגם החבושים ייהנו מזה! |
מניחים את הכל בקדירה ומשגרים לתנור לשלוש שעות ומעלה
כשמוציאים מהתנור מגלים הפתעה!
החבושים הפכו ורדרדים! |
בהמשך גם גיליתי למה
יצאה מנה טעימה לתפארת. המשכנו לנבור עוד ועוד בסיר... זה פשוט התבקש...
אכלנו לצד סלט ירוק וכבד בקר מוקפץ בשמן קוקוס [והיו גם עוף ותפו"א שסבתא הביאה בשביל הילדים]
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה