"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 10 בנובמבר 2013

פשטידת קישואים ירוקה

לא תכננתי אותה, היא פשוט יצאה לי...
במהלך יום בישולים משוגע שגם הוא לא תוכנן בכלל, אלא התגלגל לו ככה...
ופתאום מצאתי את עצמי עם כמה קישואים שטופים שחיכו שמישהו יעשה איתם משהו...
כבר לא היה לי מקום בשבילם בסיר הקציצות, אז נאלצתי למצוא להם מקום אחר...

חומרים

4 קישואים בהירים
חופן נאה של עלי מנגולד/ תרד
3-4 שיני שום
2 ביצים
2 כפות קמח קוקוס
1 כף שמן קוקוס
אופציונלי: פיסת גבינה קשה לפי טעמכם *** לדפ"מ SCD בלי הגבינה ***

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
חולטים את המנגולד קלות. סוחטים ומניחים לנוזלים להסתנן החוצה


במעבד מזון טוחנים היטב היטב את הקישואים


מוסיפים את המנגולד החלוט והמסונן ואת שיני השום לעוד ערבול טוב


מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים לקבלת תערובת אחידה


מניחים בתבנית ומשגרים לתנור לכ- 30-40 דקות



פשוט, נכון?
גם ממש טעים!

נזכרתי לצלם רגע לפני שהיא חוסלה