"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 7 בנובמבר 2013

הפנקייק שהפך למאפין

יש לנו כבר מסורת בארוחת הבוקר של שבת- פנקייק!
בד"כ אני מכינה אותו עם בננה בתערובת, אבל..... נגמרו לי הבננות.
אז ניסיתי לעשות קומבינה: טחנתי תפוח ירוק (כי זה מה שהיה לי) עם תמרים ומיץ מתפוז אחד במעבד המזון וערבבתי עם שאר החומרים כרגיל.
זה לא ממש החזיק כפנקייק, אז לא התייאשתי הוספתי כמה דברים והכנתי מאפינס מעולים!

חומרים

1 תפוח ירוק
5-6 תמרים
מיץ מתפוז אחד
כוס קמח שקדים/ שקדים טחונים
2 כפות קמח קוקוס
3 ביצים
קנמון, וניל (כמה שאוהבים)
1 כף שמן קוקוס
1/2 כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבלים את התפוח- תמרים- מיץ תפוזים במעבד המזון


מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים לעיסה אחידה.
מניחים את התערובת בתבנית מאפינס ומכניסים לתנור לכ-25-30 דקות


מוצאים ומשאירים להתקרר מעט לכ-10 דקות ושולפים מהתבניות



מאחר ובמקור זו הייתה תערובת לפנקייק, לא שמתי ממתיק, לכן הם אכלו עם ציפוי מייפל/ דבש ממש כמו הפנקייק. כך שהמאפינס לא היו ממש מתוקים, רק מעט בגלל הפירות.
מי שרוצה להמתיק ממש, יכול להוסיף.

אלה מאפינס נפלאים כארוחת בוקר לפני גן/ בי"ס או לשלוח איתם לשם. וגם כארוחת אחה"צ, או ערב