"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 1 בדצמבר 2013

כדורי קוקוס מלוחים פיקנטיים

חשבתי לעצמי שאם אני מכינה כדורי אנרגיה על בסיס קוקוס בכיוון המתוק, למה לא לנסות ולקחת את זה לכיוון המלוח גם?






הכנתי חמאת קוקוס, כמו תמיד- ערבלתי פתיתי קוקוס יבשים במעבד המזון עד שהם הפכו לחמאה.
הוספתי קישוא בהיר אחד ושתי שיני שום וקצת מלח





ערבלתי היטב.
שכנעתי את מעבד המזון לטחון את הכל (אולי הייתי צריכה לטחון את הקישואים והשום בנפרד ואח"כ להוסיף לחמאת הקוקוס. גם אפשרות!)



כדררתי כדורים והכנסתי לכלי ולמקרר. שינוחו ויתקשו להם שם לזמן מה (בין 1/2 שעה לכמה שעות, תלוי בכם).

כך התקבלו להם כדורי קוקוס- קישואים שומיים ופיקנטיים.

זה היה נסיון ראשון, אני בטוחה שעוד אאלתר הרבה על הבסיס הזה!