"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 3 בדצמבר 2013

לביבות בטטה, קולרבי ועירית

בכל זאת חנוכה, נכון?
ויצא לי להכין אי אילו לביבות השנה, במשך כמה מימי החג.
אז מן הראוי להוסיף עוד מתכון למאגר ה"לביבות" פה. למה לא?

זה אחד המתכונים המוצלחים שיצאו לי במהלך החג, אז קבלו

חומרים

2 בטטות גדולות
1 קולרבי (סגול, ירוק, לא משנה)
2-3 שיני שום
1 כף שמן קוקוס
פיסת גבינת קשקבל (אפשר גם סוגים שונים ואפשר גם בכלל בלי)
חופן גבעולי עירית
1/2 כפית מלח גס
2 ביצים
[היו גרסאות בהן הוספתי 1 כף קמח טפיוקה, מתארת לעצמי שגם קמחים אחרים יעשו את העבודה, אנחנו משתדלים ללא דגנים וגלוטן. אפשר גם לגמרי בלי, גם יוצא מעולה!]

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים תבניות עם נייר אפייה עליהן.
במעבד מזון קוצצים את כל הירקות היטב. מוסיפים את שאר החומרים מלבד הביצים ואחרי שהכל נקצץ היטב מוסיפים גם את הביצים





מוציאים את הבלילה ומניחים בתבנית כפות משוטחות ממנה.

אופים כ-20-25 דקות מצד אחד, בודקים והופכים לצד השני לעוד כ-5-10 דקות. לפי הצורך



מעולה ביחד עם שמנת של פעם ועירית (וגם בלי, "סתם" ככה)