"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 22 בדצמבר 2013

אורז עם תרד וקנמון



מין אורז פשוט כזה.
כי יש ימבה תרד בגינה וחייבים להכניס אותו לכל דבר...

חומרים

1 כוס אורז
1 כף שמן קוקוס
3-4 שיני שום
תרד כפי רצונכם
1/2 כף מלח גס, 1/2 כפית קנמון טחון

אופן ההכנה

פורסים את השום, שוטפים את האורז היטב מתחת לברז, קוצצים את התרד



בסיר מחממים את שמן הקוקוס וכשהוא מוכן מכניסים את פרוסות השום להזהבה והוצאת ארומה קלה.
מייד מוסיפים את האורז לערבוב של דקה בערך


מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה, מקטינים את האש וסוגרים את המכסה לכמה דקות.
כשהמים חצי נספגו מוסיפים את התבלינים ואת התרד, מערבבים היטב וסוגרים שוב את הסיר, עד שכל המים נספגו.
מכבים את האש ונותנים להכל שם לשבת ביחד עוד כמה דקות לפני שמרימים את המכסה.

טעים ככה, כמו שהוא, או ביחד עם קציצות, תבשיל ירקות, בולונז, מוקפצים ומה שתבחרו