"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 29 בדצמבר 2013

סלט חורפי של חסות וירקות חמים



בחורף הקר ממש לא בא לי סלט טרי וקר.
זה פשוט לא מתאים.
אז אני מתחכמת, כי בכ"ז יש מלא ירקות, והרבה מאד חסות!
מה עושים?
משתמשים בחסות כבסיס:  
קוצצים אותן ומניחים בקערה.
מתבלים בשמן זית, חומץ בלסמי, קצת מלח



קוצצים ירקות חורפיים כאלה כמו צנוניות, קולרבי, כרוביות- למקלונים או לחתיכות יחסית דקיקות

מחממים 1 כף שמן קוקוס בווק/ מחבת וכשהוא מתחמם, זורקים פנימה את הירקות ומערבבים- מקפיצים במשך כמה דקות, עד שהם עוד נותרים קריספיים, אולם כבר לא קרירים וקשים מדיי.
אפשר לתבל במלח, פלפל שחור ואפילו בקצת צ'ילי חריף אם מתאים לכם



ברגע האחרון הוספתי פטריות לערבוב
וממש בסוף צנוברים

 

אפשר להשאיר את הירקות להתקרר מעט ורק אז לערבב עם החסות, או להגיש ממש חם על מצע החסות- איך שמתאים לכם.
[כמובן שאפשר להוסיף רוטב נוסף אם רוצים, אני השארתי כך]
יאמי!