"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 31 בדצמבר 2013

קציצות עם דלעת וקארי

נראה לי שלא עובר שבוע בו אני לא מנסה איזה משהו חדש עם הקציצות.
זו באמת אחת המנות האהובות עליי, בגלל אפשרויות הגיוון האינסופיות שבה.
אלה הקציצות האחרונות לשנה הזו- מבטיחה לכם!

הפעם הייתה לי דלעת שבישלתי עבור משהו אחר שלא יצא לפועל, אז ברגע האחרון החלטתי להכניס אותה לקציצות.
עוד כמה דבסרים קפצו פנימה במהירות (הכנתי את התערובת שנייה לפני שיצאתי לסיבוב איסופים בצהריים...)

חומרים

1/2 ק"ג בשר טחון (לבחירתכם. לי היה בקר)
פיסת דלעת מבושלת, מאודה, אפוייה- העיקר, רכה ומוכנה
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 כפית מלח
1 כפית קארי *** לפרוטוקול האוטואימוני AIP אפשר להחליף בכורכום ותבלינים מתאימים נוספים ***
1 כפית אבקת שום
2 כפות קמח קוקוס (אפשר להחליף בפתיתי קוקוס, בקמח טפיוקה/ אורז וכו' ואף להסיר לגמרי)

אופן ההכנה

את הדלעת כאמור מרככים.
את הפטרוזיליה קוצצים.
מערבבים הכל ביחד בקערה ומניחים לזמן מה, שהכל יתאחד בשקט



מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית עם נייר אפייה.
יוצרים כדורים מהתערובת ומניחים בתבנית. אפשר לשטח קלות או להשאיר ככדורים.
אופים 10-12 דקות, עד שהקציצות משחימות ומוציאות ריח פשוט משגע בבית