"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 5 בדצמבר 2013

קציצות עם ה-מ-ו-ן בצל מטוגן

בצל מטוגן זה ממש מגניב!
אני אוהבת!
הוא משדרג ממש כל מאכל מתבשיל, לסלט, לפשטידות, לתבשילי בשר.
הפעם החלטתי לשדרג כך קציצות!

לקחתי 1 ק"ג בשר טחון וערבבתי עם ימבה בצל מטוגן (2 בצלים קצוצים דק, בשמן קוקוס), מלח, פלפל, אבקת שום.
מהתערובת יצרתי קציצות המבורגר בתנור (זוכרים שהבן שלי לא אוהב קציצות עם כל מיני ומדיי פעם אני מכינה, בעיקר בשבילו, קציצות עם רק בשר ועוד קצת).
הוספתי ממש ה-מ-ו-ן בצל מטוגן!

מערבבים הכל ביחד






יוצרים קציצות יפות ומניחים על נייר אפייה בתבנית





הנה, תראו ממש מקרוב כמה בצל הוספתי

רגע אחרי שיצאה מהתנור, אחרי 7-8 דקות בחום של כ-200 מעלות
אפשר גם לעשות על מנגל, או על מחבת- איך שנוח לכם