נשארו לי ימבה ירוקים אחרי שהשתמשתי בשורש הסלרי, בחלקים הלבנים של הכרישה ושלא נדבר על הכרובים שיש לי במקרר...
אז החלטתי לאדות אותם עם מעט מים ואז להוסיף להם אורז ותבלינים.
יצא פיצוץ!
חומרים
החלקים הירוקים של שורש סלרי (גבעולים ועלים)
החלקים הירוקים של חבילת כרישה
1/2 כרוב ירוק
2 כוסות אורז בסמטי (לבן, מלא, אדום- מה שבא לכם)
1 כף אבקת קארי
מלח, פלפל, מעט קנמון
אופציונלי: 3-4 שזיפים מיובשים
אופן ההכנה
קוצצים את הירוקים היטב ומניחים בסיר רחב עם 1/2-1 כוס מים.
נותנים לירוקים להתאדות/ להתבשל במשך כ-10 דקות עם מכסה סגור.
הם מתרככים ומתכווצים בנפח
בינתיים שוטפים היטב את האורז. אם מדובר באורז מלא כדאי להשרות במים למשך כמה שעות ולסנן לפני הבישול.
כשהירוקים התרככו מוסיפים את האורז, התבלינים והשזיפים המיובשים קצוצים.
מוסיפים כמות כפולה של מים, על כמות האורז.
מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה סגור עד שהמים נספגו והכל מוכן
טעים טעים כמנה בפני עצמה, או כתוספת לתבשיל בשרי/ ירקות/ קציצות ואפילו עם "רוטב" של מרק כלשהו (אצלנו זה היה מרק כתום)
אז החלטתי לאדות אותם עם מעט מים ואז להוסיף להם אורז ותבלינים.
יצא פיצוץ!
חומרים
החלקים הירוקים של שורש סלרי (גבעולים ועלים)
החלקים הירוקים של חבילת כרישה
1/2 כרוב ירוק
2 כוסות אורז בסמטי (לבן, מלא, אדום- מה שבא לכם)
1 כף אבקת קארי
מלח, פלפל, מעט קנמון
אופציונלי: 3-4 שזיפים מיובשים
אופן ההכנה
קוצצים את הירוקים היטב ומניחים בסיר רחב עם 1/2-1 כוס מים.
נותנים לירוקים להתאדות/ להתבשל במשך כ-10 דקות עם מכסה סגור.
הם מתרככים ומתכווצים בנפח
בינתיים שוטפים היטב את האורז. אם מדובר באורז מלא כדאי להשרות במים למשך כמה שעות ולסנן לפני הבישול.
כשהירוקים התרככו מוסיפים את האורז, התבלינים והשזיפים המיובשים קצוצים.
מוסיפים כמות כפולה של מים, על כמות האורז.
מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה סגור עד שהמים נספגו והכל מוכן
טעים טעים כמנה בפני עצמה, או כתוספת לתבשיל בשרי/ ירקות/ קציצות ואפילו עם "רוטב" של מרק כלשהו (אצלנו זה היה מרק כתום)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה