"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 18 בפברואר 2014

פסטו פטרוזיליה ורשאד

המקרר שלי התפוצץ מירוקים והגיע הזמן לעשות מעשה

חומרים

חבילת פטרוזיליה
חבילת רשאד
4-5 שיני שום
שמן זית
מלח, פלפל

אופן ההכנה

מערבלים בבלנדר את הירוקים, השום והתבלינים ומוסיפים שמן זית לאט לאט, עד שנראה שזה מספיק.
הירוקים לא צריכים לשחות בשמן הזית, הוא אמור להתערבב איתם היטב.

נשמר במקרר במשך לא מעט זמן, אם כי עדיף לאכול אותו פשוט...
עם מה?
אפשר לערבב עם טחינה וממרחים אחרים, אפשר בתוך סלט, על סלק מבושל, עם ירקות מאודים, עם אורז או תבשיל כלשהו וכמובן, למי שרוצה אז גם על לחם (שזו האפשרות הכי פחות מועדפת עליי, כמובן, כי לחם זה לא משהו שאני אוכלת...).
הרשאד מוסיף חריפות מגניבה ביותר! מומלץ!

הוספתי לתבשיל בשר וירקות שנאכל עם "פסטת" אורז