"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 27 במרץ 2014

תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר ברוטב

אני לא נוהגת לקנות אוכל מוכן, או חצי מוכן.
גם כי אני אוהבת להכין לבד וגם כי אני רוצה לוודא שאני יודעת מה יש בתוך האוכל שאני אוכלת.
ולכן שמחתי למצוא את תחתיות הארטישוק הללו בסופר, במקרר הקפואים.
זה מעין קיצור דרך, נכון, אולם כזה שאני מרגישה בנוח איתו, כי לפי רשימת הרכיבים אין בהן משהו שאינו "כשר" לשיטתי




תתרשמו בעצמכם




הכנתי אותן ברוטב עגבניות בסיסי עם בצל, שום, קצת ירקות שהיו לי במקרר (גזר וקולרבי), רסק עגבניות, ציר עצמות, מלח, פלפל, כורכום, פפריקה ו... זהו נדמה לי...
כמו שאני מכינה קציצות

אה, רואה בתמונה שהיו גם עשבי תיבול מיובשים (אורגנו, טימין וכו')

יצא סופר יאמי, על בסיס כוסמת
[החבר'ה אהבו, על אף שהיה קצת חריף יותר ממה שאני בד"כ מכינה]


אני אוהבת ארטישוק!!! והמוצר הזה יכול להכנס אליי (מדיי פעם) הבייתה...