"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום רביעי, 2 באפריל 2014

איך יודעים שבא אביב? כולם עושים ניקויים מסביב

ברצינות, הגענו ל ה-עונה של הניקויים למיניהם.

האביב!!!

האנרגיה הירוקה- צבעונית שפורצת מסביב בשלל גוונים, הכל נובט מהקרקע ומבשיל על העצים- מוקדם מכרגיל, יש לציין (שסקים בסוף מרץ? תמיד הם הבשילו בסביבות מאי על העץ שלנו).
וזה זמן מעולה להתחבר לאנרגיה הזו גם עם הגוף שלנו, לנקות את כל מה שהתחבא לו עמוק בפנים והתכנס לו מהסתיו אל החורף, לנער את האבק ואת תאי השומן, לאבק את שכבות העור שצברו לכלוכים.
ומה לא?

כווווולם פתאום שואלים אותי על ניקויי אביב- אמהות שאני מלווה אותן אחרי לידה ביעוצי הנקה (אפשר לעשות ניקוי כשמניקים?), וגם כאלה שפגשתי כבר מזמן והתינוקות שלהן גדלו, מטופלים שלי, סטודנטים לשעבר, אמהות של חברים של הילדים, חברים בפייסבוק ועוד ועוד.

לאורך השנים יצא לי לעבור אי אילו ניקויים שונים ומשונים, מצומות, דרך שתיית מיצים (תראו כמה זה עתיק, עוד היו לי שם רק 2 ילדים...), גם ניקוי של אורז ומש וירוקים וגם את אתגר הפליאו ולמדתי שלכל אדם יש את הניקוי שמתאים ונכון לו. ולפעמים זה ישתנה בתקופות.
מה שבטוח הוא שכל אחד יוכל להרוויח ממודעות גדולה יותר למה שהוא מכניס לגוף שלו וכל אחד יוכל למצוא את הצורה שנכונה לו כדי לאפס את מערכת העיכול, לתמוך בתהליכי ההחלמה שלה ושל הגוף כולו.

את הסלט הזה יקבלו, לדעתי, כמעט בכל שיטת ניקוי.
הוא ירוק, הוא מקומי, הוא מכיל טעמים ואיכויות מגוונים ביותר, הוא לגמרי אביבי!
אה, ואת כולו מצאתי בגינה (טוב, חוץ מהשמן שהוא בעצם שמן הזית בו השתמשתי להשריית העגבניות המיובשות שהכנתי לפני ימבה זמן, ביחד עם רוזמרין מהגינה...)

משמאל בכיוון השעון:
חמציצים, זעתר, מנגולד, חרדלים, נענע,
כובע הנזיר, סלרי, תרד, עלי חרצית צעירים


בתוספת מיץ לימון (מהגינה) והשמן שהזכרתי

נקיון אביב שמח ופורח!!!