"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 27 באפריל 2014

ירקות קלויים, סתם כי זה טעים

אין על ירקות קלויים בתנור.
בשלל קומבינציות, צבעים וצורות.
למה לא?
עם שפע שמן שטעים לכם (חמאה, גהי, קוקוס, שומן בקר/אווז/כבש)

שומר
דלורית
סלק

2-3 שיני שום קצוצות
רוזמרין וטימין קצוצים

שמן קוקוס בנדיבות (2-3 כפות)
חומץ בלסמי (1 כף בערך) [*** לפרוטוקול האוטואימוני AIP אפשר פשוט בלי ***]
מלח גס
והקצוצים


מתערבבים
נכנסים לתנור חם (180 מעלות)
לשעה בערך...


רק טוב יכול לצאת מזה- נכון?
[חוסל לפני שהספקתי לצלם, סורי]