בטח שמתם לב שבזמן האחרון אני כותבת בעיקר מתכונים של ירקות ו"תוספות" למיניהן.
אולי כי אני מכירה היטב את המנות הבשריות או העיקריות שאני מכינה באופן שוטף וכבר כתבתי עליהן לא מעט ואילו מהצד השני, הירקות למיניהם משתנים לפי העונות, מה שמזמין אחלה גיוונים ואפשרויות.
נגיד על תפוחי אדמה כבר כתבתי כמה מתכונים בעבר, אולם אף אחד לא היה כזה בדיוק.
מבינים את כוונתי, נכון?
אני יודעת שיש כאלה שמכינים הרבה את אותם מתכונים בדיוק, אני אוהבת לגוון ולאלתר, לעבוד לפי החשק.
כך גם הכנתי את המנה הזו, התחשק לי הטעם הזה. משהו הודי כזה...
חומרים
4-5 תפו"א גדולים
2-3 בצלים
2-3 שיני שום
2 כפות שמן קוקוס
מלח, אבקת קארי, פלפל שחור
אופן ההכנה
חותכים את תפוחי האדמה לקוביות לא גדולות, קוצצים את הבצל, פורסים את השום
בסיר בינוני מחממים את השמן ומכניסים את הבצל להזהבה, מוסיפים את השום ואת תפוחי האדמה ומערבבים היטב במשך 5-7 דקות. ללא הפסקה
מוסיפים את התבלינים וממשיכים לערבב.
בשלב הזה אפשר להוסיף קצת נוזלים, 1/2 כוס בערך של מים או ציר עצמות.
סוגרים את מכסה הסיר, נותנים להכל לבעבע, מקטינים את האש ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים ומוכנים.
מנה טעימה ומנחמת, לצד מנה בשרית, סלט, אורז, דג ואפילו עם שמנת/ יוגורט
אולי כי אני מכירה היטב את המנות הבשריות או העיקריות שאני מכינה באופן שוטף וכבר כתבתי עליהן לא מעט ואילו מהצד השני, הירקות למיניהם משתנים לפי העונות, מה שמזמין אחלה גיוונים ואפשרויות.
נגיד על תפוחי אדמה כבר כתבתי כמה מתכונים בעבר, אולם אף אחד לא היה כזה בדיוק.
מבינים את כוונתי, נכון?
אני יודעת שיש כאלה שמכינים הרבה את אותם מתכונים בדיוק, אני אוהבת לגוון ולאלתר, לעבוד לפי החשק.
כך גם הכנתי את המנה הזו, התחשק לי הטעם הזה. משהו הודי כזה...
חומרים
4-5 תפו"א גדולים
2-3 בצלים
2-3 שיני שום
2 כפות שמן קוקוס
מלח, אבקת קארי, פלפל שחור
אופן ההכנה
חותכים את תפוחי האדמה לקוביות לא גדולות, קוצצים את הבצל, פורסים את השום
בסיר בינוני מחממים את השמן ומכניסים את הבצל להזהבה, מוסיפים את השום ואת תפוחי האדמה ומערבבים היטב במשך 5-7 דקות. ללא הפסקה
מוסיפים את התבלינים וממשיכים לערבב.
בשלב הזה אפשר להוסיף קצת נוזלים, 1/2 כוס בערך של מים או ציר עצמות.
סוגרים את מכסה הסיר, נותנים להכל לבעבע, מקטינים את האש ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים ומוכנים.
מנה טעימה ומנחמת, לצד מנה בשרית, סלט, אורז, דג ואפילו עם שמנת/ יוגורט
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה