"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 20 במאי 2014

תפוחי אדמה בקארי

בטח שמתם לב שבזמן האחרון אני כותבת בעיקר מתכונים של ירקות ו"תוספות" למיניהן.
אולי כי אני מכירה היטב את המנות הבשריות  או העיקריות שאני מכינה באופן שוטף וכבר כתבתי עליהן לא מעט ואילו מהצד השני, הירקות למיניהם משתנים לפי העונות, מה שמזמין אחלה גיוונים ואפשרויות.

נגיד על תפוחי אדמה כבר כתבתי כמה מתכונים בעבר, אולם אף אחד לא היה כזה בדיוק.
מבינים את כוונתי, נכון?
אני יודעת שיש כאלה שמכינים הרבה את אותם מתכונים בדיוק, אני אוהבת לגוון ולאלתר, לעבוד לפי החשק.
כך גם הכנתי את המנה הזו, התחשק לי הטעם הזה. משהו הודי כזה...

חומרים

4-5 תפו"א גדולים
2-3 בצלים
2-3 שיני שום
2 כפות שמן קוקוס
מלח, אבקת קארי, פלפל שחור

אופן ההכנה

חותכים את תפוחי האדמה לקוביות לא גדולות, קוצצים את הבצל, פורסים את השום



בסיר בינוני מחממים את השמן ומכניסים את הבצל להזהבה, מוסיפים את השום ואת תפוחי האדמה ומערבבים היטב במשך 5-7 דקות. ללא הפסקה






מוסיפים את התבלינים וממשיכים לערבב.
בשלב הזה אפשר להוסיף קצת נוזלים, 1/2 כוס בערך של מים או ציר עצמות.
סוגרים את מכסה הסיר, נותנים להכל לבעבע, מקטינים את האש ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים ומוכנים.

מנה טעימה ומנחמת, לצד מנה בשרית, סלט, אורז, דג ואפילו עם שמנת/ יוגורט