"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 22 במאי 2014

לבבות עוף מוקפצים עם קישואים, בצל ירוק ואורז

בעלי קנה קצת לבבות עוף, לשיפודים ונשארו קצת.
אמנם אני מעדיפה לב בקר, כי הוא מזין יותר לטעמי, אוםלם אם כבר יש לבבות בבית כדאי לעשות איתם משהו, נכון?
תבשיל מהיר עם כמה חומרים היה הכי מתאים ואני והקטנצ'יק טרפנו אותו (כי רק אנחנו נשארנו בבית...)



חומרים

כ-10 לבבות עוף
3-4 שיני שום
קישוא בהיר
2-3 בצלים ירוקים
כף גדושה של שמן קוקוס
מלח, קארי ***לפרוטוקול האוטואימוני AIP להכין עם תבלינים "כשרים" ***
1/4 כוס ציר עצמות/ מים
אורז לבחירתכם (מי שלא אוכל אורז יכול לדלג על השלב שלו פשוט)

אופן ההכנה

את האורז מכינים לפי העדפותיכם. זו מנה קלאסית לניצול שאריות אורז שיש עוד במקרר, מה שמקצר את תהליך הכנתה לבאמת 5 דקות עבודה.

חותכים את הלבבות לנתחים קטנים יחסית, כדי להכין מנה ממש מהירה


פורסים את השום, קוצצים את הבצלים הירוקים, את הקישוא פורסים דק על החלק הצדדי של הפומפייה, כך שיוצאות פרוסות רחבות מצד אחד ודקיקות מצד שני (מקווה שהבהרתי את עצמי היטב).

במחבת מחממים את שמן הקוקוס, מוסיפים את הלבבות ומערבבים היטב במשך 1-2 דקות עד שכל הצדדים משחימים.
מוסיפים את השום לערבוב של עוד דקה בערך.
מוסיפים את הקישואים והבצלים הירוקים (אפשר להשאיר מעט מהחלק הירוק של הבצלים הירוקים לסוף) ומערבבים היטב ביחד עם התבלינים (לפי הטעם).
בשלב זה אולי התבשיל נדבק מעט למחבת ואפשר להוסיף נוזלים (ציר או מים) ולגרד פנימה את מה שנדבק ואז להוסיף את האורז לספיחת כל הנוזלים ולחימומו ביחד עם שאר הטעמים.
ערבוב של עוד כמה דקות יערבב את הכל ממש טוב ביחד



יאללה, אפשר לאכול, בתאבון!