"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 27 במאי 2014

ארוחת שאריות מהירה עם נקניקיות

נשארו לי נקניקיות חריפות מיום שישי.
נקניקיות איכותיות, של דובי.
לכן כמה יומיים ברצף אני מכינה תבשיל ירקות עם נקניקיות, מרגיש לי הכי נכון לאכול אותן כך עכשיו- אל תשאלו אותי למה...

במקביל מצאנו בגינה סליק של עגבניות שרי מעולות והכנתי מהן רוטב.
פשוט בישלתי אותן עם מלח גס ומעכתי קצת עם מועך של פירה











אז התבשילים נראים בערך כך ואפשר לשנות ולאלתר כמובן לפי מה שיש בבית

בשמן קוקוס מטגנים מערבבים הרבה כרישה
[אפשר גם בצל]

היו לי גם תפו"א מבושלים
חתכתי קטן והוספתי לערבוב, ביחד עם כמה שיני שום קצוצות

הוספתי את רוטב העגבניות מתוך הסיר המבעבע
[הוא לא ממש סיים להתבשל, אז מה...]


קצצתי פנימה את הנקניקיות לעיגולים
לא היה ממש צורך לתבל כי הן מתובלות חריפות כאלה

ארוחה משביעה ומהנה ביותר!

והגירסא של היום למחרת עם קישוא במקום תפוחי האדמה